Morgana hotel

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika TABA Morgana hotel

#76191 Hozzászólás

Morgana hotel

Üdv Mindenkinek!
Október 6-án a hajnali órákban érkeztünk vissza Tabából. Legújabb infók:
Sharm el Sheikbe való érkezés után 4 órás buszozás Tabáig. Közel hajnali 2 óra volt mire – utolsóként – letettek bennünket a Morganaban.A sok buszozástól szinte tyúxem nõtt azon a bizonyos helyen. Az útlevél és biztonsági vizsgálatok végtelenül alaposak. Rengeteg idõt elvesz.
Vízum:
Amit a Kartagónál intéznek a legjobb. Mindenhova mehetsz vele. Izraeli és jordániai belépési illetéket kell csak fizetni.
Költõpénznek USD-t vigyetek, mert náluk 1 USD = 1 EUR.
A szálloda a semmi közepén van. Se bolt, se sétáló utca, semmi. A legközelebbi szálloda a Raddisson Sas kb. 4 km. Maga a település min. 10 km, de ott sincs vásárlási lehetõség. Egyedül Kairóban lehet vásárolni, arra viszont nincs idõ. A Morgana nagyon kellemes, jó szálloda. Szép a kertje, nagyon gondozott, a szobák tágasak, tiszták. A személyzet udvarias, segítõkész. Nagy tisztaság van a szállodában mindenütt, kivéve a medencénél lévõ wc.
Étkezés:
Az all incl. messze elmarad a török szolgáltatásoktól, de senki nem maradt éhes. A medence bárnál Mohamed egy bûbájos srác, aki remek koktélokat kever.
Étkezés egyhangú, délután 3 körül grilleznek a medencénél, sütik a csirkét vagy a burgert. Ez a választék. Napközben nincs gyümölcs, süti vagy más egyéb nyalánkság.
Orosz és helyi animátorok vannak, csak angolul társalognak.
Délelõtt van aerobic illetve meditációs torna. Utána vizipóló, majd vizi aerobik. Délután hastánc tanítás, este a vacsi után programok: folklór, fakír show, kabaré – nagyon izléstelen -, játékos vetélkedõk. Van egy énekesnõ – orosz – aki a 60-as évek külföldi slágereit énekli, 5-10 fõs közönség elõtt.
Tenger:
Gyönyörû az élõvilág! Papucs kell, nagyon köves a part, csak botladozva lehet bemenni a vízbe. Úszni nagyon nehéz, mert nem látod a korallokat, és mint a macska karmolás olyan sebeket ejt rajtad, ha nem figyelsz eléggé.
Csodálatosak a halak, a korallok. Rengeteg a tengeri sün, óvatosnak kell lenni!
Ha fakultatív programokra mentek,készüljetek fel arra, hogy a jeruzsálemi program továbbra is lengyelül megy – pörög a srác nyelve mint a motolla, szerencsések a lengyelek – illetve Jeruzsálemben csatlakozott egy idegenvezetõ srác, aki angolul beszél.Szerencséjük volt a magyar utasoknak, mert felvállaltam a tolmács szerepét és összeszedve angol tudásomat én fordítottam. Így volt ez Kairóban, Jeruzsálemben, a Szent Katalinnál. Igaz, a kairói kiránduláson – ha a Kartagónál fizetsz be – van magyar vezetés, de 50 $-val több, mint a szállodai irodáknál.

Az idõ csodálatos volt: nappal 35-38 fok, este 25-27 fok. Szinte állandóan fújt a szél, így nem éreztük a meleget.
Összességében klassz volt!
Ha bármi kérdés van, írjatok, szívesen válaszolok!
Üdv: Rózsa