most ne válts

#331435 Hozzászólás

Csaba8
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

most ne válts

Gyanítom, hogy másfél hónap alatt nem sok tapasztalatra tett szert az ottani viszonyokat illetõen. Spanyoltudás nélkül jelenleg a legjobb megoldás neki az marad, ha a takarít tovább, mivel az legalább bevételt hoz neki addig is, amíg a nyelvet tanulja. Egy jó magántakarítónõ ráadásul nem is keres rosszul a 7-15 euros órabérrel. Spanyol nélkül meg senki sem fogja alkalmazni bejelentett állással, kivéltképp a jelenlegi helyzetben (krízis és szezon vége).

Piac mindenhol van. Minden nap más városban, a helyi újság nyílván beszámol róla, hogy mikor hol van/lesz épp piac. Ahol én lakom egy héten kétszer is van, szerdán és pénteken. A piacon bármit el lehet adni, ha van aki megveszi. A helypénz a polg.mesteri hivataltól függ, de tudtommal sehol sem több, mint 10 euró/nap/poszt. De lehet hogy tévedek. Persze ez nyílván függ a piac nagyságától és látogatottságától.

Andi, ha megtanulod a spanyolt, akkor a végzettségeddel tudsz jó helyet találni egy öregek otthonában, esetleg kórházban, de ehhez minimum középfokon kell beszélned a nyelvet és valszeg honosítattni kell a diplomádat, vagy elvégezni egy távoktatásos sulit:
http://www.cursosccc.com/cursos_distancia_ccc.asp