Na…

#289202 Hozzászólás

Endre

Na…

Elmondjam latin am milyen reakciód volt az imént? Pontosan ugyanúgy reagáltál, mint mikor azt mondod egy mszp-snek, hogy büdös mszp, akkor az azonnal replikáz, hogy te meg szaros fideszes vagy.

Carapicha egyetlen szóval nem mondta, hogy Ortega, Chavez vagy Che Guevara párti (egyáltalán hogy jön õ ide???). Csak annyit mondott, hogy Nicaraguában Ortegának köszönhetik, hocs csökkent az analfabétizmus. És ez így is van. Ugyanúgy, ahogy nálunk a sokat szapult vasfüggöny mögött azért 0%-ra ment le az írástudatlanság. Ez pozitívuma, de van rengeteg negatívuma is. Én idehaza az akkori rendszer ezen eredményeit nagyra tisztelem, de más dolgokban nem tudtam velük egyetérteni.

Ahogy az is elismerésre méltó, hogy ezekben az országokban a szocialista eszméket követõ rezsimek elérik/elérték azt, hogy csökkenjen az analfabétizmus. Mind ez jó, másik oldalról meg rossz. Kinyit egy kaput az indiánok elõtt, de hogy tudását alkalmazza, arra már nem lesz mód, mert a mai világban az, hogy tud írni, nem jelent semmit. Annál több kell.

Nem kell játszani a sértõdöttet kedves latin am, hanem ép ésszel és figyelmesen kell olvasni. Mondom ezt úgy, hogy nem értek egyet carapichával. De vele lehet vitatkozni errõl, te viszont bunkó mód reagálsz. És errõl tényleg kár vitát nyitni. :)