Na végigolvastam. :o)

#223693 Hozzászólás

Na végigolvastam. :o)

Nálunk a helyzet 73. és 77. életév és igencsak súlyos betegségek. Itt ezen a helyen szeretek élni kivéve a telet, de ha be kéne mennem városba, vagy neadjisten Pestre, akkor inkább gyalog vándorolnék ki..
Évek óta azon agyalok, hogy nem csak magam, hanem az öregjeimet is elviszem magammal valahova. Ebben az esetben erõsödik fel az EU. A nyugdíj bankszámlára megy az meg teljesen mindegy, hogy hol van ezesetben a nyugdíjas. Nyugdíjra a saját magamnak nem számítok itthon és inkább gyüjtögetek, meg befektetek materiális dolgokba, de ugyanúgy befektetésnek tekintem a lányom és majd fiam tandíját is. Eleve meg se próbáltuk ingyenes képzésre bejutni a hallgatói röghözkötõs szerzõdés miatt.
BK-val teljesen egyetértek a szülõkkel kapcsolatban. Sõt én azt vallom, hogy ha egy szülõi pár felneveltek engem becsületben, normális körülmények között és ÉLETET ADTAK (az más kérdés, hogy minek) nekem, akkor süljön ki a szemem, ha öregségükre betegen magukra hagynám õket. Viszont a kölykök jövõje sem elhanyagolható. Csak itt az a helyzet, hogy mivel nincs nélkülözés, nem kínlódnak és el vannak kényelmesedve, nem akar-mert nem kell- egyik gyerek sem gazdagabb helyre menni. Én viszont tudom, hogy mint minden ez is forgandó lehet bármikor és az durva lenne, ha itthoni bérért kellene bármelyiküknek is dolgozni. Ez a tél kérdés meg egy borzalom. Ma jött egy rendõr ide és kb 10 percet voltam vele kint -2 fokban. Hát az ujjaim megint bedagadtak, a füleim égtek, meg a többi. Ma nem vettem be a dilibogyót és ez van egybõl.
Itt a köztévébõl a sikerpropaganda ömlik és teljesen az van, mint a Kádár rendszerben, csak most nem Kádárnak hívják a kedves vezetõt. A kereskedelmi tévékbõl, amit itt tudok fogni meg a bûnügyi hírek és csóró, elszegényedett emberekrõl szóló hírek. Minden napra jut 1-2 riport, ahol egy szegény családnak koldulnak a tévék.
Van egy csaj, aki gépészmérnök. Neki kétszer volt tavasz most. Végigélte a 25 év óta legnagyobb telet februárban és azt mondta, hogy mégegyszer ilyen nem kell neki és keresett munkát Ausztráliában. Múltkor volt vele riport. Gépészmérnök és stabil itthoni családi cégjük van és mégis beintett EGYEDÜL.