Nagyon okos kerdes!

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Nagymexikó ? Nagyon okos kerdes!

#243386 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Nagyon okos kerdes!

“Ami az alta californiai indiánok amerikai hódítás utáni gyors térvesztését illeti, ha többségük valóban az európaiak által terjesztett himlõbe halt bele, akkor a spanyolok alatt hogyhogy nem haltak ki tömegesen ?”

Abba is belehaltak tömegesen, de mivel ott sokkal tobben eltek, tobb maradt eletben. Bonyolult mi? Szerintem olvass utana ezeknek a dolgoknak, ha annyira erdekel.

Mondok meg egy dolgot, amin erdemes elgondolkoznod.

Szamold ki, hogy hany europai bevandorlo erkezett Latin Amerikaba Europabol es hany erkett es erkezik a mai napig az USA-ba. Utana szamold ki, hogy ez a 2 szam milyen aranyban van a bennszulottek szamaval mindket helyen.

En nem vegeztem pontos szmitasokat, mert folosleges, de elmondhatom neked, hogy E-Amerikaba az ott elo benszulottekhez kepest nagysagrandekkel tobb bevandorlo erkezik, mint Latin Amerikaba. Emiatt lattsz sokkal tobb indiant Latin Amerikaban es nem amiatt, mert az indianok ki lettek “irtva” E-Amerikaban.

Te hany emebert ismersz, aki pl Argentinaba akar kivandorolni es hanyat aki az USA-ba? Nos, Argentinaba a regi nacikon kivul a kutya nem megy, pedig ott a legtobb feher bevandorlo. Igy aztan ne csodalkozzal, ha Peru tele van indianokkal. Gyanitom, hogy az USA-ba evente tobb bevandorlo erkezik, mint Peruba 100 ev alatt.

Amugy, ha mar itt vagy, mit szolsz ahhoz a csont hulye nagymagyarhoz, aki kitalalta, hogy a Nazca vonalak “a Karpat-Medenceben talalkoznak”, mert a Karpat-Medence a civilizacio bolcsoje? Youtube-on ra lehet keresni.

Szoval a kerdesem a kovetkezo volna ehhez a nagymagyar “professzorhoz”, aki ezt az elmeletet felallitotta. Az alabbi Nazca rajznak hol mettszodnek a vonalai?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/3b/Nazca_monkey.jpg