Nehany dologban tevedsz Peter!

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Miert vagy ilyen mohó Amerika? Nehany dologban tevedsz Peter!

#83159 Hozzászólás

Nehany dologban tevedsz Peter!

Peter, ne menjunk vissza a multba, mert en a mostani Amerikat biralom.Kulomben is, gondolj csak bele mi lett volna ha az USA nem lep be a 2.vilaghaboruba.Nemetorszag elfoglalja egesz Europat, Oroszokat, Afrikat,Japan pedig egesz Azsia. Akkor mar keso lett volna lepni ,ugyhogy ezzel jol jart a vilag es jol jart az USa is!
A komcsik ellen masok is harcoltak (lengyelek , magyarok, csehszlovakok,afganok stb.
Abban erosen tevedsz hogy az USA adja a legtobb segelyt, sot igazabol, nagyon keveset 0,14%GDP (svedek,hollandok joval tobbet, irek 3x annyit mint az amerikaiat). Ami indiat illeti lehet hogy igazad van de vedd peldanak izraelt (az USA szovetsegese), milyen jogon van neki atombombaja?
Hogy lehet az hogy a nemetek kepesek volnanak, de meg sem akarnak atombombat gyartani?
Valamikor a mult szazad elejen letezett amerika volt az igazi amerika, azota lassan megvaltozik, egy hatalomma amely iranyitani szeretne mindent es mindenkit. Az ENSZ-nek kellene ebben lepeseket tenni de nem ugy hogy van 5 allando tag es azok mindenrol donthetnek illetve semmirol hiszen mindig egymas ellen vannak. Az osszes orszagnak ott lenne a helye a donteshozatalban es egyszeru tobbseggel (vagy 2/3-os) kellen donteni. Es nem egy orszagnak kell donteni hogy most ezt vagy azt az orszagot fogom megdonteni.Erted Peter?
De ez az USA-nak ma mar nem felel meg mert barkit barhol megtamadhat es le is gyozhet hisz 400 milliardot kolt fegyverkezesre. Az oszzes tobbi orszag eggyutt nem kolt ennyit.Persze hogy vannak “gyarmatositasi” ambicioi amerikaiaknak.A terrorizmus elleni harcot mar csak nagyot kevesen hiszik el,Irakba inkabb a koolaj miatt mentek mint mas miatt. Visszaneztem a 2 evvel ezelotti halandzsat az ENSZ-ben amint az Amcsik bizonygattak hogy mennyi es milyen fegyverek vannak irakban,hat jo csobe huztak a vilagot.Miert nem eszak-koreat tamadtak meg, nekik mar van atomfegyveruk es nem fognak gondolkodni, hogy el -e adjak.
Sajnos roszz iranyba fordult az USA csak nehogy nagyot esse.
Az en szemembe (mivel kornyezetvedo vagyok) az amerikaiak (vagyis tobbseguk) a legnagyobb veszely a vilagra.