Néhány gondolat ehez az atombombával teli világhoz

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Mikorra várható a 3 világháború kirobbanása? Néhány gondolat ehez az atombombával teli világhoz

#83388 Hozzászólás

TZoli

Néhány gondolat ehez az atombombával teli világhoz

Az angolok valamikor régen, amikor még fõleg fa vitorlás hajók jártak a tengereken, alkottak egy vaspáncélzattal, korszerû célzó és lõfegyverekkel felszerelt, elég jól irányítható hajót. Persze nagyon magas költségvetéssel. Ez a hajó míg szolgálatban volt egyetlenegyszer sem vett részt ütközetben, egyszer sem sütötte el harci cselekmény közben ágyúját. Mégis az egyik legsikeresebb hadihajóként tartják számon. Ugyanis elég volt a jelenléte, a tudat az ellenségben, hogy mit tud. Elég volt cak megjelennie, lehet hogy jobban féltek tõle, mint amit képviselt valóban.
India-pakisztán egyaránt rendelkezik atombombával, és csak azért nem vetették be egymás ellen, mert fogalmuk nincs mit okozna, és jobban félnek tõle mint egymástól. De azért elrettentésnek jó.
Izrael mikor titokban kész volt az atombábájával, nem tudta mit kezdjen vele. Tényleg titok volt, annyira, hogy az arabok sem tudtak róla. Mivel bevetni azért féltek, igy semmi értelme sem volt. Hogy elrettentõ ereje meglegyen, ezért kreáltak egy hiteles kiszivárogtatást. Majd aki kikiabálta a világnak, azt jól lecsukták. Még mindig ül, mondván ha nem csukták volna le évtizedekre, akkor lehet hogy a világ mégsem hinné el.
Szóval egyenlõre mégcsak fenyegetenek vele, elrettentenek. És bizom benne hogy ez igy is marad. És szerintem addig fog igy maradni, amig az elrettentõ ereje nagyobb lesz, mint a valóságos.