Néhány idézet a jó szórakozásért.

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem miért lengetik trianont? Néhány idézet a jó szórakozásért.

#278682 Hozzászólás

Kárpáti
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Néhány idézet a jó szórakozásért.

Meg akinek honvágya támadna….
Az Orbán mindent ellopna – de nem õ lopta el…
Az Orbán mindent ellopna, ha tehetné – nagyjából ezt fejtette ki Veres János a Népszavának, mindjárt a szeretet ünnepe után.
Jó érzés magyarnak lenni, na. Kies hazánkban ilyen a karácsonyi tónus, és akkor a szürke hétköznapokról már nem is kell szólnunk, mindenki el tudja magának képzelni.
A dologban az a különösen szép, hogy ezt gyakorlatilag végtelenítve kapjuk mi, adófizetõk. Ennek megvan az a haszna, hogy nem is kell megvenni a napilapot, úgyis kitalálhatjuk, mi van benne.
De ne hidd el, ó, nyájas Olvasó, hogy ennyire egyszerû az élet itt a Kárpátok alatt!
Van ugyanis néhány bökkenõ a dologban.
Mindenekelõtt az, hogy a közpénzek valahol valóban eltûntek. Úgy bizony.
Ezt pediglen autentikus forrásból tudjuk, Veres János pénzügyminiszter jelentette be, hogy megint föl kellett vennünk egy akkora hitelt, amekkorába még a gyermekeink is belerokkannak.
Márpedig a hitelt nem az a gaz Orbán vette föl.
Azt tehát Veres elvtárstól tudjuk, hogy nagy a hiány, azt viszont már magunktól is tudhatjuk, hogy nem az Orbán meg a bandája költötte a közpénzeket az elmúlt hat évben.
Meglehet persze, hogy a Veresék nem figyeltek oda esténként, és olyankor az Orbánék bejártak a kincstárba lopni.
De ha így van, miért nem nyomoztak a Veresék?
Egy szó mint száz, az Orbán lehet, hogy mindent ellopna, de azt még Veres sem állítja, hogy Orbán ténylegesen el is lopta volna.
Márpedig az a fránya közpénz eltûnt.
Vagy ha nem tûnt el, akkor mi végre a méretes hitel?
Vagy ha a közpénz sem hibádzik meg a hitel is köll, akkor nincsen más lehetõség: rossz a kormány. Nem tud kormányozni, mert a kormányzás veleje nem más, mint hogy a bevételekbõl kell mûködtetni – és mûködtetni kell – az államot.
Na, ez nem sikerül Veresnek meg az elvtársaiknak ott a kormányban.
Mert pénz nincs (habár a kormányerõk nem lopták el, ugye), viszont az állam sem mûködik rendesen. Bezárnak a postahivatalok meg az iskolák meg a vasútvonalak meg az orvosi rendelõk, öles lyukak tátonganak a közutakon, nincsen hadsereg, a fél országban nem õrzi már a közrendet a rendõrség, összeomlóban az önkormányzatiság, az árvíztõl csak az Ég menthet meg, és hetente megszûnik néhány száz (vagy ezer) munkahely.
Szóval az Orbánék lopnának, ez a baj.
Nem az, hogy akik kormányoznak, azok vagy dilettánsok vagy gazemberek?

Ki mint él, úgy ítél – mondta a pénzügyminiszter, és még csak észre sem vette, hogy éppen coming outol.
Remek hangulatban telt a politikai karácsony. Orbán Viktor lapinterjúban kifejtette, hogy a kormány választási célokra fogja fölhasználni az IMF megahitelét, mire Veres János bejelentette: ha Orbán Viktoron múlna, biztosan ellopná a pénzt.
Ha valaki úgy érzi: megalázóan primitív a csörte, ne magában keresse a hibát, mert tényleg az. Ezt a színvonaltalanságot eddig csak a lakótelepi garázskocsmák törzsközönsége hozta az „ezek is lopnak, azok is lopnak” egálité fröccspolitizálásban, de íme, ránk virradt az új hajnal, az elit is megérkezett.
Pedig milyen jó lett volna Veres János szájából tényszerû cáfolatot hallani. Komolyan mondom, õszinte örömmel olvastam volna, ahogy a pénzügyminiszter agyagba döngöli a Fidesz elnökét, és sorról-sorra bizonyítja, hogy a Gyurcsány-kormány kizárólag hazánk sorsának jobbítására fordítja az euró milliárdokat. Hogy ennyit költ a kabinet erre a gazdaságélénkítõ feladatra, annyit a forint védelmére, ebbõl ez lesz, abból meg az, Orbán Viktor pedig kérjen bocsánatot.
De nem, ilyet hiába is várunk. Van helyette verbális felöklelés – ebben a mûfajban a pénzügyi tárca vezetõje verhetetlen. Apró szépséghiba, hogy amikor az ember dühbõl keménykedik, szinten majdnem minden esetben célt téveszt. A finom vágás az igen, az precíz valami, csak ahhoz magasabb intelligencia szükségeltetik. A durvulás meg olyan, mint a szõnyegbombázás: robban, ég, lángol a célpont is, meg minden egyéb a környéken. Jelen esetben maga a pénzügyminiszter.
Veres János ugyanis az Orbán Viktor biztosan ellopná a pénzt megszólalását azzal fûszerezte, hogy hozzátette: Ki mint él, úgy ítél.

“Túlélés bármi áron” – Navracsics Tibor szerint ez jellemezte a 2008-as kormányzati politikát, a frakcióvezetõ a Fidesz szempontjából viszont sikeresnek értékelte az évet hétfõi sajtótájékoztatóján.
Navracsics Tibor évértékelõjében a 2008-as kormányzati politika lényegét úgy foglalta össze: a cél a túlélés volt bármi áron, Gyurcsány Ferencnek hatalomban kellett maradnia.
A politikus szerint a népszavazást követõen, a koalíció megszûnése után a kisebbségi kormány minden személyi és pénzügyi erõforrását arra fordította, hogy, ha botrányról botrány bukdácsolva is, ha kell, szavazatvásárlással vagy alkalmi koalíciókkal biztosítsa többségét.
Navracsics Tibor szerint viszont 2008 a Fidesz céljai szempontjából sikeres év volt, mert a népszavazással rávilágítottak a kormány elhibázott politikájára, az Erõs Magyarország programmal pedig megmutatták, hogy létezik jó kormányzati politikai alternatíva.
Navracsics Tibor arról is beszélt, hogy a kisebbség kormány létrejötte óta nincs kormányprogram, hiszen a koalíció felbomlásával megszûnt a 2006-os program, a miniszterelnök nyáron írt Megegyezés címû dolgozatáról pedig nem szavaztak a parlamentben. A Fidesz frakcióvezetõje szerint emellett 2008-ban áttekinthetetlenné vált a kormányzati szerkezet, személyekre szabták a minisztériumokat, és ad hoc megbízásokat adtak, ami kaotikussá tette a kormány mûködését, és szintén Gyurcsány Ferenc hatalomban tartását szolgálta. Példaként említette Bajnai Gordont, aki – mint mondta – ahová megy, viszi az magával EU-s pénzeket.
Navracsics Tibor sikertelennek nevezte a 2008-as kormányzati politikát, utalva arra, hogy Gyurcsány Ferenc 2004 óta tartó miniszterelnöksége alatt a gazdasági növekedés minden évben csökkent, jövõre pedig recesszióba fordul át a gazdaság. Eközben – folytatta – az államadósság a térségben Magyarországon a legmagasabb, és folyamatosan a nõ, emellett magas a jegybanki alapkamat, mert a kormányzati politikai hiteltelenségét is meg kell fizetnie az országnak.
Navracsics Tibor szerint viszont 2008 a Fidesz céljai szempontjából sikeres év volt, mert a népszavazással rávilágítottak a kormány elhibázott politikájára, az Erõs Magyarország programmal pedig megmutatták, hogy létezik jó kormányzati politikai alternatíva.
Hozzátette: jó lett volna ha 2008-ban az elõre hozott választást is elérik, de ez nem rajtuk múlott, mert a parlamentben jelenleg többségben vannak azok, aki – mint fogalmazott – a jelenlegi agónia meghosszabbítását tartják fontosabbnak, minthogy szembenézzenek választópolgáraikkal.
Arra a kérdésre, hogy mennyi esélyt lát az elõre hozott választásra 2009-ben, azt mondta, annyit, amennyit 2008-ban is. A Fidesz eddig is azt mondta, hogy a válságkezelés leggyorsabb és legegyszerûbb módja az lenne, ha a választópolgárok elé állnának a pártok programjaikkal, és felhatalmazást kérnének az emberektõl – tette hozzá.
Minél hamarabb le kellene zárni “Gyurcsány Ferenc túlélési korszakát”, a miniszterelnöknek magának is le kellene vonnia a következtetést, és távoznia kellene – mondta.
Az európai parlamenti választás következményeirõl Navracsics Tibor azt mondta: nem gondolja, hogy az MSZP vereségre játszana, szoros, éles választási küzdelem várható, és szerinte a 2004-es EP-választásnál is jobb eredményt érhet el a Fidesz.
Arra a felvetésre, hogy a Fidesz-frakcióból idén és tavaly is többen kiléptek, így Császár Antal és Tóth András is, a frakcióvezetõ azt mondta: jobban oda kell figyelni a jelöltekre, de egyik párt sincs védve attól, hogy a képviselõk elhagyják a frakciót.
A benyújtott több mint ezer fideszes írásbeli kérdésrõl szólva Navracsics Tibor azt mondta: annyi interpelláció bukott meg az Országgyûlésben, hogy heteken át nem tudtak csak egy interpellációt feltenni, és a kormányoldal nem bizonyult konstruktívnak a probléma megoldásában, ezért úgy gondolták, hogy a képviselõk végrehajtó hatalommal szembeni ellenõrzési jogát biztosítani kell.
Arra a felvetésre, hogy Gõgõs Zoltán földmûvelésügyi államtitkár meghívott 35 fideszes képviselõt, hogy személyesen adja át a választ, de a képviselõk nem mentek el, Navracsics Tibor azt mondta: Gõgõs Zoltán is ismeri a házszabályt, amely szerint az írásbeli kérdésre írásbeli választ kell adni. Megjegyezte: talán az államtitkár nem bízik a Magyar Postában.