Nekro-nak

#67036 Hozzászólás

Nekro-nak

Nekro!
Köszönjük az infókat.
Az eredeti terv csak 4×4-es autókról szól. Vagy Land Rover Defender (esetleg a Discovery – a régebbi szívó dieselesek és kapcsolható terepváltóval), vagy Toyota Hiace 4×4-esben. Kenyai tapasztalataink, hogy ezek az autók náluk is a leginkább elõforduló márkák és javításukhoz alapvetõen felkészültek – már amit javítani érdemes és szükséges egy ilyen út során. S természetesen szívó dieselesek. A két akkumulátor alkalmazása nem ismeretlen. A Roverekben sokban gyárilag van eleve így szerelve.
Az év eleje miért para? A majdani indulás január elejére van tervezve. Bár igaz, hogy ez nagyobb részt még a közel-keletet érinti, ami akkor inkább esõs idõjárású ott. De ott csak mielõbb átsuhannánk. Ezért van tervbe véve egy megelõzõ közel-keleti rövid túra, hogy ne legyen vágyakozásunk az ottani nevezetességek iránt. Tulajdoképen Luxorig szinte csak a legszükségesebb megállással mennénk. Talán ott lenne egy olyan pihiidõ, amit tudunk igazítani majd az Asszuántól induló további útnak. Ha tudunk engedélyt és vezetõt szerezni a sivatagi átkeléshez, akkor ahhoz igazodunk. Ha nincs engedély, akkor a hetente induló komphoz kell igazodnunk. Luxorból már könyebben lehet kiszámítani az út idõtartamát Asszuánig, mint pl. a Sínai félszigettõl.
Azt tudjuk, hogy március második felétõl kezdõdik az esõs évszak. Így minden igyekezettel azon vagyunk, hogy március végére már ismét Asszuánban vagy a közelében legyünk. Szudán északi részét – ismereteim szerint – nem érini az esõs évszak. Azaz kb. 60 – 70 napunk lenne a kenyai és környékbeli rész bejárására. Szerintem ennyi elég is belõle. Egy utiterv alapján számítva minimum 50 nap az amit csak úton kellene tölteni, ez azt jelenti, hogy kb. 65 – 75 nap a teljes út idõtartama. Vagy rohanunk végig mint a bamakósok…. :-). Az esõs évszaknak inkább Etiópia és Kenya a legérintetebb része.
Köszönjük – raktározzuk az infókat, hogy miket ne hagyjunk ki, amennyiben emberi számítás szerint eljuthatunk oda, még ha néhány nappal meg is hosszabítja majd az utat.
Mit értessz az infrastruktúrális különbség között? Az tény, hogy a nyugat-afrikát egyre jobban “támadják” az európai túristák, tekintettel, hogy könnyen megközelíthetõ, egyre békésebbek az országok, megszûnnek a belpolitikai viszályok stb. S a fõleg francia gyarmatra sok francia és egyéb európai megy bóklászni. De – szerintem – tájban, a népek kultúrájában, állatvilágában kelet-afrika többet tud nyújtani. Kelet-Afrikában a túristák még a leginkább repülõvel elérhetõ helyek környékét ostromolják, lehet jó is, de lehet, hogy hátrányt is jelent.
Ezt nem értem: “negykerekessel induljatok szvsz. vagy….” :-).
Csak olyanokkal akarunk menni, akik vállalják a konvojban való haladást, továbbá, ha lehet, leginkább azonos tipusú autókkal rendelkezzünk. Nem akarunk bamakos rohanást több mint száz autóval (Bár tavaly még nem voltatok annyian). Te, aki részt vettél rajta, bizonyosan megtapasztalatad, hogy 3 – 6 autó volt általában együtt. Ezért mi úgy tervezzük, hogy minimum 5, de max 10 autóból álló csapat álljon össze. Még ennél is fennáll az esély, hogy kétfelé (vagy még több felé) is szakadhat a csapat. Ez 15 – max. 40 fõt jelent. Ennyi elég. Ennyi ember között már sok súrlódás adódhat, ami valahol természetes, de nem tesz jót egy ilyen szitúban lévõ közöségnek, így meg kell húzni egy határt. Nem kell nevezési díjat fizetni, hiszen mindenki tud amit tud és azok alapján indul a túra. Nem lesz túravezetõ, meg szervezõ, meg stb., stb. akik a “nevezési díj”-ból fedezik majd a túra költségeit. A túra karitatív oldala a magyarok által támogatott kenyai árvaház meglátogatása és a lehetõségekhez mérten minél több dolog eljuttatása. A másik téma leginkább a természetre és az emberek ottani életébe való belekukucskálást jelentene. Mi hegyet nem fogunk mászni…:-).
Az izraeli pecsét nem gond, mert van szolgálati útlevelünk, melyben néhány román, ukrán, kínai stampli van csak. Usa vízum, izraeli pecsét a másikban van.
Szívesen várunk tapasztalataidról beszámolót. Akár a bamakósról, akár az etiópiairól, stb.
A Te tapasztalataid szerint Kenya északi részét mennyire érintik a Sfrá által emlegetett Shifták, azaz a szomáliai csempész- és rablóbandák? A mi infóink szerint a szomláiai határ mentén vannak veszélyben az arra járók.
Engedély a carneten kívül (ami viszont nem biztos, hogy kell) a núbiai sivatagon való átkeléshez kell, meg a hivatalos fotózáshoz, filmezéshez – bár tudjuk, hogy sok esetben az ilyen engedélyektõl a helyi hatóságok nem hatódnak meg.
Szívesen fogadunk további hasznos és haszontalan infókat.
Köszönjük.