Nem ertelek Mikike

#221641 Hozzászólás

albaregia
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Nem ertelek Mikike

Ket lehetoseg van. Az egyik, hogy legalisan vannak itt az emberkek. Akkor nem lesz “elobb utobb lesz centrelink” mert van es ezzel minden tisztazodott. Bar azert illene megtanulni angolul ot ev alatt olyan szinten, hogy alapveto dolgokat el tudjanak intezni a hivatalokban.
A masik variacio, hogy illegalisan vannak itt. Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem komoly felteteleket kellett teljesitenem a bevandorlasi, letelepedesi papirokhoz. Amiota megszereztem az itteni diplomat is [fizettem a vizsgaimert, konyvekert, stb], folyamatosan dolgozok es nagy penzeket fizetek [fizettem] adoba. [ Ugye meg te is emlekszel ezekre a dolgokra? – egyetemi vizsgak, konyvek, stb. ] Most magyarazza el nekem valaki, miert kellene egy centet is a dolgozok adojabol az illegalisokra forditani. Raadasul meg annyi faradtsagot sem vettek kozel ot ev alatt, hogy polirozzanak valamit az angoljukon. Mutass nekem egy orszagot ahol tart karokkal varjak az illegalis bevandorlokat.
Tudom, hogy Magyarorszagon divat a csalas, lopas, atveres, korrupcio, de azert, ha lehet, mindenki hagya ezeket otthon. Ez itt Ausztralia es attol olyan csabito, hogy nem a magyar divatot kovetjuk.
Nagyon kicsi az eselye annak, hogy veletlenul becsuszik egy gyerek a mai nagyhatasu es biztonsagos fogamzasgatlas mellett. [ Kevesebb, mint 1% ]. Termeszetesen megtortenhet, de ha a szulok komoly, felelossegteljes emberek, akkor visszautaznak Magyarorszagra, nem itt elnek limboban egy ujszulottel.
Kulonben megis milyen barataik vannak itt akik meg ezt sem tudjak elintezni nekik? [ Centerlink info ] Ha nekem valaki a baratom, ez a minimum, amit megteszek erte, nem?