nem ertesz!

#271196 Hozzászólás

Tataglia

nem ertesz!

Az egyoldalu media alatt nem csak a M.o.-i mediat ertettem! Es nem azt mondtam hogy antiszemita,csak ha a palesztin oldalon tortenik valami akkor azt surun ismetlodo kepekben sulykoljak az agyakba,de azt hogy mi volt az elozmeny az csak nehany mondatos kommentar.
De valoszinuleg elethu lehet a hirkozles ha havonta megkerdezik tolem a telefonba hogy -haboru van?, -ne menjetek sehova!, -hogy lehet ott elni? Szoval a valos helyzetet meglehetosen torz kepekkel toljak el valami mas iranyba.En csak ennyit ertettem ezalatt.
Es amikor megprobalom elfogultsag nelkul leirni hogy a bekefolyamatoknak mik a fobb akadalyai (vallasi hittetel Izrael elpusztitasa,a szelsoseges csoportok szethuzo ereje,Arafat ketszinusege)akkor megkapom hogy mert :a zsidok elfoglaltak az orszagukat (ezt az orszagot meg senki nem tudta megnevezni!),hogy az izraeliek harckocsikkal meg helikopterekkel leigazzak oket meg minden ehhez hasonlot.
DE! had kerdezzek valamit!:azok a tizeneves sracok miert nem suliba jarnak? hogy tudjanak olvasni,irni! muszaj nekik koveket dobalni fegyveres katonakra? (akik ott “posztolnak” de nem csinalnak semmit)es a masik hogy ha neha emiatt odavernek (gumilovedek,konnygaz stb) akkor miert kell csodalkozni ezen??? Szerintetek a vilagon hol lehet azt megcsinalni hogy kovel dobalsz barmilyen fegyveres testuletet es azt retorzio nelkul meguszod? Hol? es ha ezt az aprosagot megertitek akkor mar jobban atlathato az egesz.
Amikor a hirekben elhangzik hogy “izraeli katonak lelottek egy 14 eves palesztint” de azt mar nem teszik hozza hogy robbanoov volt rajta meg a kezeben egy AK.Mert ugye a hir mar egesz mas lenne!!
Nem mondom hogy ez csak egyoldalu mert mindket felnek valtoztatni kell!!!! de amikor az enyhiteseket csak terror akciok kovetik akkor azert az elgondolkodtato.
Es hogy tiszta legyen a kep: az iszlam terrornak ugyan most Izrael,USA,GB a fo celpontja de amint az elmult hetek is bizonyitottak vegulis minden ami nem iszlam. Es ezt kene megerteni vegre.
Es nem vagyok elvakult hogy az osszes arab meg ilyenek,de szerintem legeslegeloszor maganak az iszlamnak kene megtisztulnia es kivetnie magabol a szelsosegeseket hogy elobbre lepes legyen.
De minek utana az iszlam egyik alap pillere hogy pusztuljon mindenki aki nem igazhitu.. hat igy eleg nehez lesz!!!