Nem felek?

#242385 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Nem felek?

Persze, hogy nem!

Egy szoval sem allitom, hogy ne segitsel BARKIT, aki SZERINTED segitsegre szorul, ha TE ugy iteled meg a sajat helyzetedet, hogy kepes vagy segiteni! Ezen alapul az ONKENTES ADOMANYOZAS, ami az egyetlen etikus es moralis adomanyozas.

Vannak, akik ugy itelik meg, hogy a vagyonuk 99%-at valamilyen alapitvanyba teszik, amelyik epp a szerintuk legfontosabb problemakban nyujt segitseget valakiknek. Ez lehet egy iskola epitese, lehet a betegek ellatasa, vagy a koborkutyak etetese.

Ezen kivul mindenkinek joga van KERNI! Kapni, az mas kerdes! Hogy ki kap es mennyit az EN penzembol, azt egydul EN dontom el, mivel az en penzemrol van szo, ami folott nekem kellene egyeduli rendelkezni.

A lenyeg, hogy semelyik “elesettek” csoportja nem JOGOSULT az en, vagy a mas penzere! Se az osszes penzemre, se egy fillerre az akarmekkora vagyonombol. NEM JOGOSULT SENKI AZ EN PENZEMRE AKARMILYEN ELESETT LEGYEN IS, AKARMEKKORA SZUKSEGE IS VAN AZ EN PENZEMRE!

Ettol persze en adomanyozhatok amennyit en akarok, de ez egyedul tolem fugg es az is, hogy kinek es milyen feltetelekkel adom a penzem! Barki, aki ezt az alapveto jogot el akarja venni tolem, az nem tiszteli senkinek a jogait, hanem szavazatokat vasarol masnak a karan, masok jogainak a sarbatiprasaval!

Egyszerubben megfogalmazva:

Csak azert, mert valaki pl vaknak szuletett, az nem jogositja fel a vakot, hogy engem a rabszolgajanak tekintsen es dolgoztasson. Persze a gyakorlatban ezt az allam teszi meg a vak helyett, de a lenyeg ugyanaz! Ha vak nem dolgoztathat engem az akaratom ellenere, akkor az allam se!