Nem figyeled,

#237689 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Nem figyeled,

amit olvasol!

Szerintem nem kell diploma ahhoz, hogy valaki kitalalja, hogy a benzingoz karos az egeszsegre. A kerdes azonban nem ez!

A kerdes ez:

MENNYI benzin goz MENNYIRE karositja az egeszseget es MENNYIRE javul az egeszseg ha EGY ADOTT ARANYBAN csokkentjuk a benzingozt e levegoben es ezzel a csokkentessel milyen KAROKAT OKOZUNK az egeszsegben.

OK, szoval a kerdes picurit osszetettebb, mint ahogy azt szertnek veled elhitetni.

Gyors pelda:

Szerinted, ha kivonnak a benzint a forglombol holanaptol, akkor ez milyan hatassal lenne a Fold lakoinak az egeszsegere?

Senki nem halna meg a benzingoz okozta raktol, tehat megmentenenk X embereletet. Sajnos a masik oldalon olyan elkepesztoen nagy kart okoznank a gazdasagnak, hogy millioszor (tulzas nelkul) tobb ember halna ehen, mint amennyi megmenekulne a raktol.

Tudod az a baj a ti gondokodsotokkal, hogy csak azt nezitek, hogy mik a KOZVETLEN hatasok, de soha nem figyelitek, hogy mik a KOZVETETT hatasok.

Igen, ahhoz nagyon nagy esz kell, azt mondani, hogy ha torokra veszel egy kipufogo csovet, akkor valoszinu ez nem fog hasznalni. Nektek kb ennyire futja a gondolkodasotok (ertem itt a Zoldeket, gondolom te is az vagy, maskulonben nem ideznel ennyi baromsagot). Nem artana azonban kicsit tovabbvinni a gondolatmenetet neha.

Fingom nincs mi az a GRADÁCIÓ, de ha az is valami ilyen baromsag, akkor nem vesztegenem az idomet vele.