nem is tudom hogy kifejezni..

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi szellemi munka Munkát Dubaiban! nem is tudom hogy kifejezni..

#102075 Hozzászólás

mérnök családanya
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

nem is tudom hogy kifejezni..

Szia!

Elõször is szeretném kifejezni én is a köszönetemet azért, hogy ennyire önzetlenül segítesz mindenkinek, aki kéri. Külön köszönet azokért a részletekért, amiket bizony a rengeteg Dubai-al foglalkozó csillogó-villogó portálról bajos megtudni (pl. fizetések).

Ezért, ha lehet én is zaklatnálak egy kicsit:

Mérnökök vagyunk, a férjem gyakorló építész(37), én statikus vagyok(32), de inkább egyetemi oktató, mert a diploma óta a mûegyetemen dolgoztam. A kutatás mellett voltak statikus munkáim, mivel ez gyakorlati tudomány, de ezek inkább a különlegesebb problémák modellezését érintették. Persze volt egyéb más is szokványos statikus munka is.
Mindig érdekeltek minket a kalandos helyek, sosem Európába vagy Amerikába vágytunk dolgozni, hanem inkább Ázsiába vagy Afrikába. Az arabokkal búvártúrák kapcsán ismerkedtünk meg, és szimpatikusnak találtuk ezt a kultúrát mindennel együtt is (ezt most nem részletezem).
A “probléma” az, hogy nem csak a veszélyes sportokban és az életben voltunk aktívak, hanem a családalapításban is: három gyerekünk van, a legnagyobb 10 éves a legkisebb 16 hónapos.
Mostanában komolyan foglalkoztat minket a külföldi munka (itthon nehezen élünk meg, és az én állásom is megszûnt), most leginkább Dubai. Sok mindennek utánanéztünk, de pl. a dubai angol iskolákban (még a bölcsiben is ennyi) feltüntetett 6000 Dhs-os tandíj és a lakás bérleti díjak aggodalomra adnak okot.
Nekünk nem elég egy kis szoba társbérletben.
Szívesen lakunk viszont kertvárosban és ingázunk, az a gyerekeknek is jobb. A közlekedéstõl nem félünk, jól vezetünk és nem is vagyunk ijedõsek. Az is aggaszt, hogy úgy tûnik, mintha a gyerekek szokásosan ebéd után hazamennek, vagyis az anyák eleve nem dolgoznak? Vagy itt is mindenkinek van bejárónõje, mint egy afrikai országban?
Amit sehol nem tudtunk eddig kideríteni, csak itt, a te fórumodon, hogy mennyi az az “excellent” fizetés, amire mindenki utal. Mert te is írtad, hogy ami jó egy indiainak, nem biztos, hogy jó egy európainak. Fõleg ha 3 kölköt kell tanítattni meg etetni…
Amit fentebb a mérnöki fizetésekrõl írtál, nem tudom fedezik-e a családfenntartás költségeit. Egyik hónapról a másikra élni itthon is tudunk, bár Dubaiban biztos izgalmasabb.
Meg az egyéb járulékos anyagi dolgok (mennyire támogatják a munkáltatók a családokat, egészségügy költségei, vízszámla, villanyszámla..stb.)
Amit a diploma lefordítattéséról és a külügyi pecsétrõl írtál, azt külön nagyon köszönöm.

Kicsit csapongó voltam, ne haragudj, de ha valamit tudnál mondani arról, hogy érdemes-e nekünk próbálkozni, nagyon megköszönném.

Szilvi