Nem lettek / oroszok

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa balti allamok Nem lettek / oroszok

#123514 Hozzászólás

texaner_

Nem lettek / oroszok

Egy valamit azért nem árt tudni a Magyar állampolgársági törvényben elõírt állampolgársági vizsga jószerível SZÓ SZERINT UGYAN AZT IRJA ELÕ MINT A LETT álampolgársági vizsga!

Ugyan azokat a nyelvi történelmi és állampolgársági ismereteket!

Ezért nem tud és nem is akar ezzel foglalkozni az EU!

Egyébként amikor világossá vált,hogy Lettország az EU tagja lesz és fontos lehet a lett állampolgárság több lettországi ismerõsöm (olyanok akik 30 évig nem tartották fontosnak a lett nyelv megtanulását) hirtelen elkezdtek lettül tanulni és le is tették az álampolgári vizsgát! Sajnos az orosz lakosság ebben mind a mai napig nem eléggé motivált!

Litvánia és Észtország más más okból sokkal kevesebb orosz betelepülttel rendelkezik és azokat is sokkal jobban megnevelték még a szovjet idõkben! Mig Rigában a lettek teljes toleranciával viselkedtek az oroszokkal szemben! (A Lett kommunista párt elsõ titkára egy bizonyos Pelse elvtárs Brezsnyev legközelebbi barátja volt és legalább 25 évig a Szovjetunió elsõ 10 vezetõjének egyike!)) addig Tallinnban ha oroszúl szólaltál meg biztos volt, hogy pont az ellenkezõ irányba küldenek el mint ahová menni szerettél volna!

Na hosszú vagyok! A lényeg: kettön áll a vásár! A nem lettek közzül akik akartak az elmult 15 év alatt megtanultak alapfokon lettül és ma már “lettek”.