nem nehéz

#85440 Hozzászólás

1valaki

nem nehéz

1. vegyél jó minõségû felszerelést. Ezzel nem lehet játszani, a hátizsákod jó legyen, lehetõleg bakancsot is vegyél, ez semmiképpen sem kidbott pénz, hiszen legrosszabb esetben elhasználod télen, nem kell benne feltétlenül túrázni és utazgatni más országokban.
2. merj nekivágni. Abból kell kiindulni, hogy bárhova mész, bármilyen vallású vagy kultúrájú országba, az emberek mindenhol esznek,alszanak valahol, és közlekednek is, tehát megenni nem fognak sehol, éhenhalni sem fogsz stb.
3.legyen egy jó térképed az adott ország fõvárosáról, vagy ahová menni kívánsz, és egy jó útikönyved, amiben nem azt irják le, hogy mikor épült az adott épület, hanem azt, hova érdemes menni olcós szállásért, hol lehet jókat enni olcsón stb. Ezek általában az LP nevû könyvek, amiket már forditanak magyarra is, de angolul sok kapható itthon is, tehát egy középfokú angol nyelvtudás semmiképpen sem hátrány!
3. Pénz. ez kell az utazáshoz, plusz nem árt az egészségügyi fittség sem, és sok információ repjegyek, oltsáok, vizum stb-vel kapcsolatban, hiszen rengeteg idõt és energiát, és persze lovét is meg lehet takaritani a pontos infok ismeretével.
5. azt javaslom miután megvan a felszerelésed menj el valahova a közelbe, mondjuk Prágába, olcsó kijutni, csak felszállsz az éjszakai vonatra, és reggel ott vagy. Nem is drága város, van térkép és utikönyv is róla, ami jól használható, és semmilyen plusz dolog nem kell, mint vizum oltás stb.
3 nap után hazajössz akár reggeli vonattal is, ha nem szimpi az éjszakai vonatozás valamiért. Tehát mindössze ennyi kell. Miután bejártad a környezõ országokat, városokat mr lehet menni komolyabb helyekre is, ondjuk India, Marokkó stb, ahová a szived húz.