néznivalók

#284307 Hozzászólás

Borsi

néznivalók

Acapulcóban ami látnivaló, az a sziklaugrók (clavadistas) az öböl nyugati csücskében, La Quebradánál, meg az erõd, ahonnan szép a kilátás az egész városra és az öbölre.
Amúgy látnivalók tekintetében nem nagy szám, hetvenes években épült szállodák tömkelege, nagy forgalom, úgyhogy sok látnivaló itt nincs, inkább csak a strandolásról, bulizásról szól minden.
Érdemes egy napra kimenni Pie de la Cuestába, ami tíz kilométer (kb. 80 peso taxival, többet ne fizessetek). Gyönyörûséges tengerpartja van, óriási, többméteres hullámokkal. Itt fürdeni nem lehet a hullámok miatt, de lehet lovagolni meg sétálni kilómétereken keresztül a tengerparton, vagy csak egyszerûen leülni valamelyik tengerparti éttermbe, belefúrni a lábunkat a meleg homokba és nézni egy koktél mellõl (meg hallgatni!!) az óriási hullámokat, ami megunhatatlan. Mindenképpen érdemes egyszer itt megvárni a naplementét, nem túlzás, hogy az egyik ez az egyik legeszebb a világon. Acapulcóból úgy sem látható a víz felett lemenõ nap az öböl fekvése miatt. Itt viszont az egész falu minden este kiül a tengerpartra, hogy megnézze, mert egyszerûen lenyûgözõ, ahogy a hatalmas napkorong alig 10 perc alatt lebukik a “vízbe” a horizonton.
A falu másik oldalán van a Laguna Coyuca, egy kb. Velencei-tó méretû lagúna, amin félnapos hajókázásra lehet elmenni. A hajón (kb. 20 fõs kis lélekvesztõk) van sör meg üdítõ hûtõtáskában :) meg idegenvezetõ, és mindig büszkén elmondják, hogy itt forgatták a Rambo 2-t :)). Tényleg szép a táj, mangróveerdõ szegélyezi a lagúna partját, rengeteg vizimadarat lehet látni, és helyi halászokat, akik még tradicionális módszerekkel halásznak a lagúnában. Egy kis szigeten ki is köt a hajó, ott lehet enni-inni, fürödni, aztán irány vissza Pie de la Cuestába. Nagyon ajánlom, nem fogtok csalódni! Ide kevés acapulcói turista jön el, ami fura, mivel 1/2 óra alatt el lehet érni a falut taxival. A helyiek nagyon kedvesek és vendégszeretõek, a tengerparti éttermekben mi csak finomat ettünk (jó párat végigkóstoltunk, mi több napig is ott laktunk).