No comment

#239675 Hozzászólás

Csaba44
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

No comment

Gyurcsány Ferenc után Orbán Viktor is ugyanarra a napra, a választások elsõ fordulója elõtti vasárnapra, április 2-ra hívta Budapestre, szabadtéri nagygyûlésre híveit.
yurcsány Ferenc hívómondata: “…Április másodikára Budapestre hívom a köztársaság valamennyi barátját, legyen baloldali vagy legyen másképp gondolkodó, de egy dologban egyetért velünk, abban, hogy Magyarországon ma a köztársaságot, a demokráciát, a jogállamot, a szabadságot, a becsületet és a tisztességet a baloldalnak lesz dolga megvédeni.”

Orbán Viktor ezekkel a szavakkal mozgósította híveit:

“Az egykori pártmunkásokból verbuválódott pénzügyi spekulánsok politikai és gazdasági hatalmuk megtartása érdekében fenyegetik és megfélemlítik a kormányváltást akaró embereket, mindenki, aki tud, legyen ott a Kossuth téren, hogy kiálljunk a béke, az egyetértés és a jóakarat értékei mellett.”

Ranschburg Jenõ pszichológus szerint mozgósító, de szorongást elõidézõ hatása is lehet az április 2-ra tervezett két tömeggyûlésnek. A szakember úgy látja, Orbán azért jelentette be Gyurcsány után saját rendezvényét, mert szerette volna elkerülni, hogy szavazói a tévében lássák a kormánypárti tömeget. Ez deprimálta volna ugyanis a táborát. Ha viszont õ ad feladatot az övéinek, akkor a deprimáltságot a lelkesedés válthatja föl. A két esemény – azok földrajzi közelsége miatt is – szorongást válthat ki az emberekbõl, sokan félnek majd, nehogy a két tömeg valahol találkozzon. Ranschburg szerint Orbán az ellentüntetés meghirdetésével a provokáció, a társadalom morális terhelése mellett döntött.