Norvégok és kubaiak

#425246 Hozzászólás

Misó1
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Norvégok és kubaiak

Az anyagi helyzetnek nem sok köze van egy nép optimizmusához.
Szerintem minden egyenlitõhöz közelebb élõ nép boldogabb, és minél inkább a pólusok felé haladunk, annál boldogtalanok.Az anyagi helyzet pont fordítva van. A szorgos északi népek gazdagodnak, mig a déliek többé-kevésbé nyomorognak egyszerüen mert lazák (riói és kubai karnevál csak példaként). Állítólag vannak a napsugarak által belénk jutó un. boldogság hormonok. Lehet,hogy ez marhaság, de az is tény, hogy a tavaszi napsütés mindenkit felvidámit, attól függetlenül, hogy milyen szja-t adott le az APEH-nél.
Malaysiaban jártam az õserdõben. Láttam egy kunyhót cölöpökön.
Ellötte ült egy öreg ember és nyilpuskát faragott. Megengedte, hogy benézzek a kunyhójába. Szinte semmi nem volt benne, csak egy gyékény, amin aludt.
Szegény ember!! gondoltam.
Szegény ember?? Ruhásszekrény, vasaló, mosogép,szennyestartó nem kell neki, mert nem kell ruhát hordania.
Nincs konyhája, hûtõszekrénye, stb,mert nem tesz félre ételt: mindig frissen szedi a fáról, vagy vadászik. A melegben úgy sem állna el sokáig.
Ha egy nép õsidõktõl igy él, nincs gondja semmire, nem alkul ki a fogyasztói társadalom. Legalább is addig mig mi “fejlett” nyugatiak oda nem megyünk, és nem itatjuk meg coca colával,és nem adunk kezébe mobil telefont.Addig élt boldogan pénz nélkül. Most majd hajthat a különbözõ divatcikkekért.És baromi boldog lesz vele…