NYC

#178644 Hozzászólás

BRobi
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

NYC

Ahogy Romesz is mondta, 1 hét az kevés… Helyedben minimum két hétre mennék, szereznék olcsó szállást (mert ez van bõven és nem hotelre gondolok) és a maradnék…

Romesz javaslatain kívül, nem részletezem túlságosan, hiszen ha rákeresel google-ban, mindent megtudhatsz:)

Broadway séta, tele van üzlettel, láthatod a shoppingoló amerikaiak hogy élik a világukat :) Ha már ott vagy, akkor egy este érdemes ellátogatni Sohoba, ahol beülhetsz valahova, megiszol egy sört, bulizhatsz stb…

Central Parkban egy séta.. Pár sugárutat is érdemes megtekinteni, Fifth avenue, Park avenue a 4x utca környékérõl látható a Chrysler building.. 34th street, Rockefeller Center beugrani a legnagyobb üzletbe, a Macy’s-be.

Feltétlenül át kell sétálnod a Brooklyn Bridge-en, majd Brooklyn heightson láthatod Manhattan-t..

Taxizni egyszer érdemes, mint a filmeken. Kiállsz, leintesz egyet és mehetsz is tovább. Nekem jópofa élmény volt..

Washington DC elérhetõ egy napra, de ahhoz kell ember is, aki elvisz.(Én is 1 napra voltam, a fõbb látnivalók belefér..) Páran foglalkoznak utaztatással, érdemes érdeklõdni.

JFK-rõl Airtrainnel juthatsz el Howard Beach metrómegállóig(5 dollár), ahol átszállhatsz az ‘A’ metróra és irány Manhattan, (kb 2 dollár)

Közlekedés: Csakis metró :) Vehetsz automatából metrocardot, ami buszra és metróra is jó. Manhattan-ben szinte mindenhova el tudsz jutni metróval, autóra biztosan nem lesz szükséged.

Ha bármi kérdés felmerül, hajrá…

Rob.