oda

#372832 Hozzászólás

wape

oda

ugy tunik aug 21 en indulunk baratommal Turkmenisztan Uzbegisztan. Nagy valoszinuseggel Uzbegisztanba egy iroda segitsegevel fogunk beutazni es korutazni mert az a legegyszerubb. elozetes infok szerint 10 napos utat fejenekent 250-300 dollarert vallalank ( vezeto, dzsip vagy busz, szallas, vezetes,) tobbi reszlet majd ott drul ki.Igy nem sokkal dragabb (napi 30 dollar ) mintha maganyosan utazol, csak gyorsabb ( es igy talan olcsobb is) persze ha beszelsz ororszul sok gondot megoldodik
Az LP szerint ha nem csoportosan utazol akkor nagyon maceras, sok az alkudozas , a baksis, a kotozkodes, es a sok felesleges jarkalas, hogy mindenhol bejeeltsd magad ahol alszol. A vizum megadasarol nem is beszelve.
A arak (LP), szallas: Samarkand valahol 15-20 dollar a legolcsobb Buharaban talan 13-15 ha jol melekszem ( most nincs nalam a konyv( 96-os). Az LP 3200 Ft-ert veheto meg Wesselenyi utcai Tengerszem boltban ( legalabbis azt hiszem ez az uzlet neve ).
Vedd meg es akkor egybol tudod hog yTaskent helyett inkabb Hiva kell menni.
A legolcsobb repjegy az Aerosweet (ukran) 104000 + 8000 Ft, hetente egyszer hetfonkent, csak nem tud rola senki ( vista, aeroviva sem, azaz most mar tudnak mert szoltam nekik) ugyhogy kulon ezt kerni kell mert kulonben a THA legitarsasagot ajanljak 135000 + ??? -ert(kb). Augusztusban nem jo menni de nekunk most van ismeros Asgabadban aki igy elintezi a turkmen vizumot a repterre ( az uzbeget meg majd ott ).
At ottani dolgokkal kapcsolatban erdemesebbaz LP-t kerdezni mint engem mert en csak azt tudom visszamondani amit ott olvstam. Szept 12 en jovunk haza. Mondom: remelem, ugy tervezzuk,ha nem szol kozbe semmi stb.

kerdezz
peter