okosodjunk hát

#278617 Hozzászólás

kutyabolszalona
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

okosodjunk hát

mzperx elgondolkozatott. Valóban összemosnám a nacionalizmust a sovinizmussal? Nem kizárt, valószínûleg azért mert mindkettõt gyerekességnek tartom, pontosabban az egyiket ugyan bõdületes marhaságnak, ami sok magával mit kezdeni nem tudó szerencsétlen lelki vigasza,
és hogy miért érezzem magamhoz közelebb állónak csak azért valakit, mert magyar, ahhoz talán már eleget utaztam.
Ellenben átnézve a feltett kérdéseimre a válaszokat az egyetlen érdemleges Politikus trianonos és árpádsávos zászlós eszemefuttatása volt, ami legalább õszintén kimondta, amivel a fidesz vezetõi szemérmetlenül hazudnak: igen az árpádsávos zászló a zsidók ellen van, köze nincs Árpádhoz. Ez legalább tiszta beszéd, nem mintha nem ez lett volna eddig is a meggyõzõdésem.
Szerencsétlen Tibort, aki mint kiderült, fidesz talpas, az élteti, hogy majd jól felakasztják a mostani kormányt, meg ötven évre lecsukják az összes szocit, a szadeszosokat pedig Auswiztba telepítik és rend lesz. Valószínûleg lesz is ilyesmi, ha ugyan a szívüknek legédesebb ímént vázolt megoldásokat mégsem tudják véghezvinni, de volt itt már Polt Péter fõügyész, és most is gondolom, hogy a raktáron lezsírozva vár az újbóli fellépésre. De ennek ellenére Tibor sem tett hozzá ezen kívül semmit a nyitó témához.
Ellenben, te leköteleznél, ha kicsit kiokosítanál, ha már úgyis rámfér, mert rám.
A nacionalizmus és sovinizmus általam természetesen nem ismert definíciója úgy látszik, nem ad számomra eligazítást az egyes tettek besorolásában. Hát akkor itt az idõ, sorold be azokat a történéseket, amely szerinted nacionalizmus és mely, ami sovinizmus. Konkrét példákat nem javaslok, ha valami kimaradna, amit fontosnak érzek, majd legfeljebb rákérdezek.
Elõre is köszönöm. És semmi mellébeszélés: ez az, ez nem az. Ha kérhetem.