orsi

#153727 Hozzászólás

Lolka

orsi

Elég nagy a sziget, mi 10 napig voltunk és körbeautóztuk. Ha nincs autótok biztos nem tudtok rövid idõ alatt sokmindent megnézni, akkor már érdemesebb egy olyan helyet keresni, ahonnan el tudtok kirándulgatni sokfelé buszokkal vagy hajóval (biciklivel). Például:

– nagyon ajánlom Bonifaciot, mert nagyon hangulatos város és onnan hajóval is ki tudtok menni szigetekre vagy a környéken kirándulni.

– Vagy egy másik szép rész, Cap Corse, Északon, Bastia föltött. Azt akár biciklivel is be lehet járni.

– Porto és környéke

– Corte és a hegyvidék, ha szerettek túrázni, de nyáron elviselhetetlen hõség és fülledt meleg van a hegyek között. Mi májusban voltunk, akkor nagyon kellemes.

A tengerparti városokba el tudtok menni komppal Livornóból vagy Marseille-bõl. Vannak nyáron charterek is Párizsból, úgy tudom. (de odáig is el kell jutni)

Még az eszembe jutott, hogy tavaly láttam, hogy 1-2 hazai utazási iroda szervez buszos utakat Korzikára, esetleg velük ki tudnátok menni. Ugyanígy mondjuk Firenzéig vagy Pisáig valami buszos társasággal ha eljuttok, onnan Livorno már nincs messze helyi busszal vagy vonattal. A vonatot nem tudom, de talán érdemes az árak miatt azt is megnézni.