orvos, biztosítás

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Thaiföld 14 orvos, biztosítás

#392279 Hozzászólás

Bkk Charlie

orvos, biztosítás

Csaba: Szeretem az ilyen sommás igazságokat: “a kártyás biztosítás semmire se jó.” Amúgy minek neked kötvény? Rendes nemzetközi biztosító társaság, assistance szolgálat és elfogadható keret összegek. Ezek a fontos a dolgok, szerintem. De ezért is mondtam, hogy mindenki ellenõrizze a saját bankját utazást elõtt.

Régebben jártam úgy, hogy hazautazás után fizetett szó nélkül a biztosító, késõbb pedig betegségnél csak felhívtam az assistance szolgálatot, mondtam melyik nemzetközi kórházba akarok menni. Elmentem, vizsgálat, gyógyszer, mire odaértem a pénztárhoz már ott volt a biztosító garancialevele faxon, így fizetnem se kellett. Az assistance szolgálat pedig néhány nap múlva felhívott, hogy jobban vagyok-e, kell-e még segítség. Elsõosztályú kiszolgálás volt, egy nyamvadt, kötvény nélküli, “ingyenes” biztosításért. Tudom, nem ingyenes, ezért van idézõjelben.

Zsolt, Garfi: Érdemes a balesetre, mûtétre vonatkozó keretösszegeket azért nézegetni. Ismeretségi körömben motorbaleset, nyílt töréssel, a számla végén 2.5 milla volt. Saját tapasztalat, vmi ételmérgezés, egy éjszaka bentfekvéssel, húzós 10.000 bahtos számla. Évekkel ezelõtt volt, de akkor megtudtam mi az amerikai rednszer. Az emergency roomban egyik oldalról orvos, nõvér, másik oldalról pedig az irodista. Addig az orvos nem is nyúlt hozzám, amíg alá nem írtam a bankkártya számláját.

Fogorvos amúgy húzós lehet itt is. Egy tömés kijöhet párszáz THB-ból. Gyökérkezelés, bonyolultabb ügyek 10.000 THB felett kezdõdnek.

Orvoslátogatás: Utcai, klinikának nevezett rendelõben 1-300 THB, magánkórházban ált. 1000 THB az indulás.