Õsközösségben meg nem mûködne egyik sem.

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Mibe érdemes a Forintot váltani ? Õsközösségben meg nem mûködne egyik sem.

#209152 Hozzászólás

Õsközösségben meg nem mûködne egyik sem.

“Nagyon sok magyart ismerek, akik megpróbáltak az USA-ban élni és kiderült, hogy utálták a rendszert és hazamentek. Az itteni relativ nagyobb szabadság annyival nagyobb felelõsséggel is jár és sokaknak ez úgy hiányzik, mint púp a hátukra.”

És mi van azokkal az eleve amerikaiakkal, akik nem akarnak felelõségteljesen szabadon élni? Mo-ra disszidálnak?

Mo még az ilyeneknek számára is pocsék hely, ha nem az lenne, itt mindenki kiugrana a bõrébõl a boldogságtól, hogy diktatúrában él, ami leveszi a váláról a felelõsséget. Csakhogy itt majd mindenki apátiában van. Valami hibádzik.

Létezik szabadság felelõség nélkül is. Ott van például Norvégia, de mondhatnám a legtöbb északi országot, csak Norvégia mind közzül a leggazdagabb. Nagyon erõs szociális hálóval, méghozzá úgy, hogy nem kell a fél országot kirabolni a fenntartásához. Ott a legjobb felnõtt gyereknek lenni.

Az általad említett anarcho-kommunizmus utópiájának a netovábja Kambodzsa a vörös kmerek önellátó agrárországa. Csak ott a fél országot ki kellett írtani, hogy a másikfelével felépítsék a tökéletes maoista egyenlõséget. Ott nem volt pénz, oktatás, ipar, kereskedelem, egézségügy, postaforgalom, szabadság, tulajdonhoz és élethez való jog. Állam ugyan volt. Ezt csak a guyanai õserdõben véghezvitt tömeges öngyilkossággal kísérelte meg egy amerikai szekta uberelni. Pedig õk önként mentek oda.

A kollektivizmus és az indivídulizmus közt a különbség, mint a gyermekkor és a felnõttkor között. A Föld népességének a 4/5-e nem tud, vagy nem akar felnõni. Akik pedig akarnának, azokat nem hagyják.