Ovatosan..

#216732 Hozzászólás

Nyugati a 2nek

Ovatosan..

.. és körültekintõen kell kezdeni. nektek ugylenne érdemes kijönni, ha valami egyetem vagy egyéb intézményen keresztül kitudnátok jönni kiküldetésbe és akkor itt szerezni kapcsolatokat. Ha csak ugy independent kivándorlóként jöttök, veszett ügyetek van. Mégha azzal a szándékkal is jöttök, hogy valahol tanultok hogy megszerezzétek az itteni diplomát, emberfeletti kitartás kell és oriási nehézségekkel fogjátok magatokat szembetalálni. Belekerültök abba a megtörhetetlen körbe, hogy dolgozni kell éhbérért hogy eltartsétok magatokat és nemlesz energiátok mégy egyetemre is járnotok. Ismertem olyan fogorvos házaspárt akik kijöttek kanadába és krumplit hámoztak a megélhetésért. Hányszor de hányszor megbánták, hogy otthagyták Magyarországot. Mostmár fogorvosi rendelõjük van, de netudjátok meg hogy min mentek keresztül. K.B. 30 ezer dollárba és 4 évbe lerült nekik hogy sikerült.
Nekem nemvoltak ilyen gondjaim, mert nekem soha nemvolt diplomám, 21 éves voltam amikor elhagytam Mo-ot 1987-ben. Én soha nembántam meg hogy eljöttem, sõt életem egyik legjobb lépésének tartom. Én semmivel indultam neki, tehát nemvolt vesziteni valóm.
Ha nektek azt javasolják az “okos” emberek, hogy csak vágjatok neki nyugodtan nem olyan veszélyes az egész, jol gondoljátok meg hogy halgattok-e rájuk.
Én nem mondom azt hogy lehetetlen, de azt mondom hogy ha neki vágtok akkor vagy rövid idõn belül visszafogtok fordulni ha meglátjátok hogy mi vár rátok, vagy pedig ha nem akartok viszzamenni böszkeségbõl vagy egyéb okból akkor sokat fogtok sirni és depresszioba esni még végül elmondhatjátok, hogy révbe értetek.