Par nap es kiderul

#225861 Hozzászólás

Par nap es kiderul

Megjosolni elore nem lehet mi lesz es par nap mulva ki is derul hogyan tovabb.
Valahogy 2 evvel ezelott Bush elnok inditvanyozta az illegalisok programjat: 3+3 ev legalis munka utan haza
kell menni.
Ezt akkor elutasitottak a donteshozok.
Miert?
A republikanusok azert mert ez kedvezett volna az illegalisoknak,de a mindekozben torvenyt sertettek amiert illegalisan bevandoroltak.
A demokratak azert elleneztek mert ez a program nem teszi lehetove,hogy egy illegalis valaha is USA allampolgar lehetne.

Aztan 1 eve, McCain (R) es Kennedy (D) szenatorok azt inditvanyoztak, hogy a 3+3 ev ugy lehet kivitelezheto, hogy az illegalisok jelentkezhetnenek a programra, fizetnek $1000 buntetest a program kezdeten es $1000 a program vegen ( 6 ev), befizetik az elmaradt adokat, beszelnek jol angolul, van munkajuk es beilleszkednek az amerikai eletformaba.
A 6 ev utan kervenyezhetik a zold kartyat, ami altalaba 5 ev utan ad USA allampolgarsagot.
Ez minimum 11 evet jelent mire US allampolgar lehetne –

Ami kizarja az amnesztia fogalmat, hiszen buntetest fizetese es a “probaidon” keresztul erdemli ki azt amit masok legalisan szereznek meg.

TEHAT ez nem AMNESZTIA.
Amnesztia egyetlen egyszer volt az Amerikai tortenelemben 1986ban,se elotte,se azota!!!!!!!!

/ennek az a hatulutoje, hogy pl ha valaki itt el mondjuk
8 – 10 eve vagy par eve mindegy, dolgozott $6-7-$8 oraberert, a penze egyik reszet itt elkoltotte, masik reszet hazakuldte es keves penze van a bankszamlajan, akkor ha akar a munkaltatojan keresztul akkor altalanyban meghatarozott ado osszeget illene befizetnie az elmult 10 ev vagy akarhany ev jovedelme utan, ami lehet tobb tiz ezer $-is,elkepzelheto, hogy sokan nem fognak igy jelentkezni erre a programra es nem tudni milyen torvenysertesei, buncselekmenyei lehetnek ami biztosan kiderulne a program alatt az FBI-CIA tipusu atvilagitas folyaman.

A McCain – Kennedy programhoz csatalakozott Specter (R) szenator is, hozzateve, hogy az illegalisnak a programban bunosnek kell valnia magat.
Ebben a programban reszt vevo ilegalisoknak volna lehetoseguk haza utazgatni es vissza.

Ez meg igy jol is hangzana,vagy legalabb elfogadhato lenne.

Idokozben, berlini falat akarnak felhuzni US-Mexiko hatara kozott,errol meg kepek is megjelentek,gunyos formaban es eddig szabalysertesnek minosult ha valaki illegalisan volt az orszagban, mostmar ezt buncselekmennye akarjak minositeni ami bortonnel es kitoloncolasal jar,… valamint azok USA allampolgarokat is akik szandekosan segitik az illegalioskat mielott meggyozodnenek, hogy legalis.
A programot ellenzok azzal ervelnek, hogy ha a kb 12 millio illegalis Amnesztianak-NEM-nevezheto eger utat kap, akkor tovabbi milliok fognak erkezni.
A jelenlegi torvenyeket szeretnek betartatni ami bunteti ha valaki illegalist alkalmaz. Ezt ugy szeretnek elerni, hogy razziakat szerveznenek a munkahelyeken es ahol talanka illegalist, ugy annak munkaltatojat tobb tiz ezer dollarra buntetni es akar bortonbe is zarni. Ilyen a torveny letezik, es ezt szeretnek novelni. Ami szerintuk akkora elrettento hatassal lenne rovid ido alatt, hogy a legtobb munkaltato megszabadulna illegalis dolgozojatol es elobb utobb az illegalisok lekopnanak. Megszunne a problema.

Ez ellen azert sokan tiltakoznak az USA-ban.

Egyet nem erdemes elfelejteni az illegalisok kozott a magyar kozosseg csak egy aprocska falat,a nagy tobbseg ezeket a torvenyeket az also hataron erkezo bevandorlok miatt teszi.

A 435 kepviselo es 100 szenator kozott van 70 republikanus honatya akik alairtak egy olyan programra, hogy ha a Senate elfogadja a programot akkor olyan akadalyokat gorditenek Bush ele ami megakadalyozza-kesleleti az alirasat, es az akadaly eltarthat ez ev vegeig is.
Ide kapcsolodhat a poltikai oldal is ,amit ugyebar ebbol sohasem lehet kihagyni,sot mindig az all mogotte,erdekcsoportok es a javaslatok ellenzoi.

Novemberben valasztasok kezdodnek, 435 kepviselot es 100 szenatort valasztanak. Also Haz es a Senate-ba.
Mindeket helyen a republikanusok vannak tobbsegeben.

A demokratak az elmult idoszakban semmit sem tudtak felmutatni, az egyetlen fegyverrel operalnak, Bush elnokot megbuktatni. Eddig ez sikertelen volt.

AZ illegalisok ugyeben jelenleg csak republikanus politikusok vitatkoznak, rendesen meg is vannak osztva. Ellenzok es tamogatok.
Kennedy (D) szenator ajanlata van teriteken McCani-el kozosen, amihez Specter (R) is csatlakozott illetve a masik a DMD azaz New Deferred Mandatory Departure program ami nem kedvezo az illegalisoknak.

Hat ezekbol kitalani ki milyen dontest hoznak nem lesz egyszeru,addig pedig turelem,turelem……….

Meg par nap es meg lesz az eredmeny addig pedig felesleges talalgatni.

A>