Pere-nek

#351513 Hozzászólás

Pere-nek

Pere!
Helyesen írod! Én írtam el, összekevertem a fõvárosokat. Ammanból kb. 2 órányi autókázás Petra. Damascusból még legalább plusz 2 óra. Legalább ellenõrizhetõ, hogy ki figyel és ki az aki csak írogat :-). Én is szoktam tévedni, s köszönöm a korrigálást.
Utazás elõtt az érintett külképviseletekkel egyeztetjük az útvonalat és ahová szükséges, az engedélyeket beszerezzük (ha adnak). Hogy be kell bizonyos helyeken jelentkezni a rendõrségen, ezt egy természetes dolognak tekinjük, ami bizonyos idõveszteséggel is jár(hat). De ezt is meg kell tapasztalni.
Jordániában Al Azraqból kimondottan a táj miatt tervezzük az utat Malanba az 5-ös úton. Ezt is megpróbáljuk elõzetesen a külképviseletek bevonásával engedélyeztetni. Tudjuk, hogy sok esetben ütközünk falaknak, de megpróbáljuk.
Ha majd az utazás idõpontja realizálódik, majd csak akkor kezdjük el a kapcsolatokat keresni és a szükséges engedélyeket megkérni. Amire nem kapunk, majd módosítjuk az útvonalat, meg az egyéb tervet. Mivel ez csak egy tervezet még.
Még az is felvetõdött, hogy Szaud Arábiába is átautókázzunk, ami jelenleg a legnehezebb dolognak tûnik. De megér egy próbát.
Jarash, Aljun, Umm Qays-t az Amman – Damascus (vagy odafelé) útbaejthetõ, ami persze idõnöveléssel jár, s így a 35-ös úton mennénk (vagy jönnénk).
Pere!
Kössz az infókat, Nagyon hasznosak, s szívesen fogadunk továbbiakat is. Bizonyosan más is merít belõle, aki tervbe veszi ezen a részen az autós kirándulást.
Pere, Te jártál ezeken a részeken? Vagy valamilyen kapcsolatod van innen? Esetleg ott vagy? Vannak-e még egyéb tanácsaid, ötleteid, javaslataid?
Lehetséges, hogy a nyár végi idõpont is szóba kerülne, vagy a köbetkezõ év nyár elején. Fõleg, hogy az érintettek között iskoláskorú gyerekkel utazók is lennének, akiknek a nyári szünidõben kell megoldaniuk az utazást.
Más: milyen különdíjat kell fizetni a dieselautók beutazásakor?
Niho!
Nem petra-t kevertem össze, hanem Damascust Amannal – tévedtem.
Jelenleg nyakig vagyunk a melókban, papír forma szerint júliusban végzünk a mostani munkákkal, ami még egy kicsit elhúzódva sem fog augusztus elõtt befejezõdni. Addig a munka, majd azt követõen kell elkölteni amit kerestünk :-).