Persze

#237683 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Persze

azt is valaszolhattam volna a kerdesedre, hogy ki tartana vissza az onbiraskodo es egymassal harcolo rendoroket, hogy a vegso karhatalom a katonasag lenne, amit egyedul az allam iranyitana.

Ezzel az ervelssel persze tokon is szurtam volna magam:)

A lenyeg epp az, hogy ne az allame legyen az utolso szo, hanem a torvenye! Ha te megbizod az emberek egy csoportjat (allam), hogy ok rendelkezhessenek a katonasaggal, vagyis a vegso karhatalmi erokkel, akkor adtal a szarnak egy nagy pofont. Ekkor ugyanis felmerul a kerdes, hogy: Ki tartja vissza az allamot, hogy ugy rendelkezzen a katonasaggal, ahogy jonak latja?

Az allamnak meg az a kulonleges elonye is megvan, hogy ha valami epp torvenytelen ma, holnpatol esetleg egy uj torvennyel legitimalizaljak, amit akarnak.

Teszem azt az allam valamiert beragott rad, de te nem csinaltal semmi torvenyellenes dolgot, tehat jogilag nem szallhatnak rad. Nos, ekkor hoznak egy torvenyt, hogy matol illegalis a vanilia fagylalt fogyasztasa. Persze mindenki tudja, hogy a torveny barmosag, mindenki nevet rajta es senki nem tarja be. Az allamnak se penze, se kedve rohangalni az osszes “torvenyserto” utan, akik vanilia fagyit nyalogatnak. KIVEVE UTANAD. Teged megfognak, mert teged meg akartak fogni!

Mit gondolsz miert van az, hogy jelenleg Mo-n olyanok az adotorvenyek, hogy MINDENKINEK MUSZAJ CSALNI? Az allam teljesen tisztaban azzal, hogy mindenki csal, nem is banjak, sot! Az adotorvenyekkel az orszag majdnem minden lakojat bunozove tettek. Ilyenkor teljesen ki vagy szolgaltatva az allam “joindulatanak”, hogy szemethunyjanak folotted. A Demoklesz kardja azonban allandoan a fejed folott lebeg, amit te is tudsz, az allam is! Ugyhogy jobb ha ugy tancolsz, ahogy ok futyulnek!

De tegyuk fol, hogy az allam tenyleg valami nagy disznosagra keszul, ami teljesen illegalis ma is es holnap is. Szoval mi tartja vissza pl. Gyurcsanyt, hogy egy allami mesterloveszt elkuldjon valamelyik ellenzeki politikus lakasa ele egy csore toltott puskaval?

A gyakorlatban barmit megtehetne, hiszen a o kezeben van a katonasag, rendorseg, az osszes fegyveres erok. Pont olyan ez, mintha o lenne a legnagyobb magan karhatalmi ero az orszagban, sot o lenne a legnagyobb (egyetlen) fegyveres magan monopolium az orszagban!!! Az valoszinutlen, hogy Gyurcsanyt a moralja, vagy a neveltetese tartja vissza. Szoval az egyetlen dolog, ami visszatartja az az, hogy a cselekedete torvenysertes lenne es fel a kovetkezmenyeitol.

Tehat meg egy felprimitiv orszagban, mint Mo is elmondhatjuk, hogy a legelvetemultebb, legnagyobb bunozok, akiknek a legnagyobb hatalom van a kezukben, azok is felnek egyes torvenyeket megszegni.

Ugyanezen az alapon az emberek tulnyomo tobbsege, – beleertve a fegyverhordozokat is – tiszteletben tartja a torvenyeket, fuggetlen attol, hogy az adokbol vannak a rendorok fizetve, vagy kozvetlen a polgarok altal.

Egyebkent, ha jobban bele akarsz melyedni ebbe a temaba, akkor olvassd el az amerikai alkotmanyt, kulonos tekintettel a 2. Amendment-re, ami igy szol:

“a well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed.”