Pétervár

#119512 Hozzászólás

Csaba

Pétervár

A Singer-házat már részben korábban helyreállították, csak a kávéház nyílt meg benne nemrég. Amúgy Dom Knyigi (vagy Könyvesház) a neve, Singer-palotaként kevésbbé ismerik a városban.

A szökõkút a Sztrelnánál valóban nem semmi, a Genfi-tó híres szökõkútjánál is sokkal “extrább”. Jelenleg is gõzerõvel zajlik a Szentpétervár homlokzata nevû sortatarozási program (sajnos a budapesti városvezetés ezt a fogalmat csak a 70-80-as években ismerte utoljára…), melynek keretében kilométerhosszúságban újulnak meg a belvárosi sugárutak és paloták, valamint szinte minden házra díszkivilágítás kerül. Amúgy fények-díszkivilágítás tekintetében a belvárosnak elég kevés vetélytársa akad, még a “fények városa” is elbújhat mellette.

Közbiztonság: vannak érdekes alakok, akiktõl átmész az út túloldalára, de ezek általában ártatlanok. A közbiztonságra Péterváron határozottan igaz, hogy aki hülye, haljon meg. Vagyis akiket megtámadnak, azoknak a 90%-a épp elég okot adot rá, és épp elég lúzer volt ahhoz, hogy így járjon. Alapvetõen nem kell félni szerintem, semmivel nem éreztem magam kevésbbé biztonságban, mint Budapesten. Viszont egy dologra ügyeljetek: ha bajba kerültök semmi vita, erõszak, hanem rövid úton engedelmeskedni, és lelépni a helyszínrõl. Ugyanis az információim szerint ha már valaki tényleg megtámad (ami ugyanolyan ritka, mint itthon), akkor viszont az nem olyan békés, mint mondjuk Budapesten. Általában drogosok, és sokszor nem sokat teketóriáznak belevágni az emberbe a kést.

Tömegközlekedés azért kicsit árnyaltabb. Amenetjegy ugyan nagyon olcsó, de:
1. A metróállomások a máshol megszokottnál jóval messzebb vannak egymástól (kb. másfél km a belvárosban is), így a belváros megtekintésére Budapesttel vagy a nyugati nagyvárosokkal ellentétben a metró teljesen alkalmatlan. Ja jól végiggondolom, két metrócsomópont van csak (Nyevszkij pr./Gosztinnij dvor és a Majakovszkaja/Felkelés tér), ami a “valódi” belvárost szolgálja ki. Ezen kívül még a Péter-Pál erõd közelíthetõ meg viszonylag jól metróval, bár az gyalog sem egy nagy kaland.
2. Villamos: villamosközlekedés gyakorlatilag nem létezik, habár a világ legnagyobb hálózatával rendelkezik a város. Azonban a szerelvények valami égi menetrend szerint járnak, egyátalán nem szokatlan, hogy csúcsidõben 50-60 percig nem jön egyetlen kocsi sem, aztán 10 perc alatt meg jön 5 villamos. Zárt pályát ugyanis a felújított vonalakon sem alakítottak ki (ezért a dugóban a villamos is áll), és az esetek 90%-ában közvetlenül az úttestre kell leszállni, ahol a halálragázolás garantált. Üres is a villamosok többsége.
3. Autóbusz, trolibusz viszont teljesen mértékben ajánlható szerintem, fõleg a Nyevszkijen is közlekedõ trolibuszcsalád.
4. Van még úgynevezett iránytaxi, ez alig drágább a hagyományos busznál. Kicsit örülten vezetnek, de bárhol megáll, ha szólsz a sofõrnek (10-15 személyes GAZ, Ford kisbuszok).
5. Taxi: a hivatalos taxi nem drága, egy ideje már rendes reptéri taxi is van végre. Azért a budapesti taxiknál egy picit drágább szerintem, de megfizethetõ azért.