Petra

#152985 Hozzászólás

Flash

Petra

Hát biztosítás ügyben, mikor elõször voltam, akkor még csak egy papírfecni volt az E111-es OEP-es nyomtatvány. De a fórumon emlékszem, hogy valaki írta, hogy mûködött. Most már szép kis mûanyag EU-s kártya :-) Egyébként biztosításként szokták ajánlani a bankkártyákhoz tartozóakat is, bár én még azokat sem használtam.

ATM – én igazából úgy indultam, hogy 3-400EUR körüli készpénz volt nálam, majd mikor már csökkenni kezdett, akkor vettem még ki olyan nagyságrendben ami kb. elég lesz az út végéig. Pontos összegre már nem emlékszem. Viszont így azt hiszem 1 max. 2-szer használtam ATM-et. A magyar bankodtól függ (és bankonként változó), hogy mik a külföldi kézpénzfelvétel kondíciói. Szerintem a bank weboldalán megtalálod. Viszont általában olyan szokott lenni, hogy egy magas fix összeg (kb. 1500Ft)+a kivett pénz valahány százaléka. Szóval csak nagyobb összegeket érdemes kivenni.

Hasi tasi – igazából használható, csak mikor mész, akkor nem. Én pld. azt csináltam, hogy a táskában volt, mikor a táska rajtam volt, viszont mikor a táskát leraktam, és a szálláson-városban-fördõ helyiségben voltam, akkor az nálam volt. És volt mikor a nadrágom zsebébe raktam…