Petra kérdései

#152983 Hozzászólás

Flash

Petra kérdései

1, Én nem kötöttem külön biztosítást, hanem kiváltottam az EU egészségügyi kártyát. Ha van TB-d, akkor díjmentesen kiváltható az OEP-nél. Az OEP weboldalán van róla bõvebb tájékoztató, hogy mire is jó és mennyi ideig. Az elvileg jogosít ingyenes betegellátásra az ottani állami (vagy helyi tb-vel szerzõdött) szolgáltatóknál. Mondjuk tapasztalatom nincsen a használatával kapcsoaltban, mert szerencsére nem kellett…

2, Azt hiszem az OTP-nek van olyan kártyája, ami csak Magyarországon használható. Ez fel van tüntetve a kártya hátoldalán. A többi kártya (Visa Electron, Visa, Maestro, Cirrus, Mastercard) mûködik az ottani ATM-eknél. Persze ha találsz ATM-et :-))) Mondjuk minden nagyvárosban van bõven, csak lesz olyan szakasz, mikor napokig csak kistelepüléseken mész majd keresztül.

3, Övtásak szerintem praktikus (bár nekem nem volt :-)) Bár egy nagy hátránya, hogyha vékony anyagból van, akkor átázik az izzadtságtól. Én pld. elõször vittem magammal un. hasi-tasi-t, amit a póló alá lehet felrakni, és bele lehet rakni a pénzt, hitelkártyát, útlevelet. Az elsõ nap már teljesen átázott (v. átizzadt), így ettõl a pillanattól fogva csak a hátizsákban cipeltem.

Már gondolom vágadosod a centit…

Üdv,

Flash