Petrának

#152986 Hozzászólás

Ildikó

Petrának

Szerintem biztonságos az E111-s, kár külön biztosításra költeni. Annál is inkább, mert a zarándokokat a kisebb bajaikkal gratis ellátják amúgy is.
Én is nagyobb összeget tartottam magamnál és csak Santiagoban kellett ATM-bõl pénzt kivenni, mivel túlléptem a 600 eurós keretet. Szerintem a kártyás fizetésre ne alapozz, ATM viszont sok helyen van, a kisebb városokban is, csak a falvakban nincs.
Nekem nagyon jól bevált az övtáska, ami extra méretû: 4 literes volt. Ezen belül egy külön vízálló tartóban volt az útlevelem, a zarándokútlevelem és a pénzem. De itt volt a fényképezõgép és a víz is, valamint pzs, bárokban letekert WC-papír, toll, térképek, mobiltelefon. Ez utóbbit egyszer elhagytam, mert kipottyant, csodával határos módon megkerült, de onnantól kezdve a nagy hátizsák mélyén szállítottam. Napközben akár 1-1.5 kg súlyt is levett a vállamról. Délutánonként pedig ez volt a kézitáskám, ilyenkor a vállamra akasztva hordtam. A vízálló toknak is volt pántja, de azt külön nem hordoztam, hanem be volt csiptetve az övtáskába, hogy még véletlenül se eshessen ki belõle. Viszont az övtáskát a fürdõbe is vittem magammal, kivéve amikor az ágyamon felejtettem, de szerencsére ilyenkor se nyúlt hozzá senki.
Még hány “centi” van hátra?