Petronius

#264191 Hozzászólás

Tóni

Petronius

Amit kinával kapcsolatban irtam, azt iróniával tettem. Azt hittem, hogy ez átjött a szövegkörnyezetbõl.

“Szerintem egyébként mivel Kina olyan iramban fejlõdik, hogy 10 év múlva potenciális veszélyt fog jelenteni az USA-ra, róluk is elõbb-utóbb ki fog derülni, hogy összejátszanak az arabokkal.”

Nem gondolom, hogy a barcelonai merénylet mögött a kinaiak állnak, de hosszabb távon az USA és Izrael ki fogja provokálni, hogy Kina azonos plattformra helyezkedjen az arab világgal.

Azt hiszem, hogy a forgatókönyv az államokban készül és rövidtávú célja egy arab-iszlám ellenes hangulatkeltés és egy állitólagos(!!!) radikális iszlám terroristahullám által a közhangulat arabellenes irányba való befolyásolása és a Közel-Keleten Izrael pozicióinak megszilárditása. Hosszabb távon pedig az egyre erõsödõ ázsiai országok, igy elsõsorban Kina leigázása. Ennek több oka is van. Minden gazdasági elõrejelzés szerint az ázsiai országok az elkövetkezõ 15-20 évben átvennék a világgazdaságban a vezetõ szerepet, amit eddig a nyugati világ uralt. Ezt az USA és NATO szövetségesei nem fogják megvárni. Ezért még idejében szárnyra kapnak majd olyan álhirek, hogy Kina, Malájzia,stb. összejátszik az arab terroristákkal és csúcstechnológiával látja el az arabokat. Az arab-Kinai szövetség azért is kézenfekvõ, mert természetes szövetségesek. Egyrészt mindkét társaság az USA politikai-gazdasági egyeduralmát veszélyezteti, másrészt az USA úgy tudja csak kordában tartani az arab világot és a rohamtempóban fejlõdõ ázsiai térséget, ha az arabokat elzárja a csúcstechnológiától, az ázsiai országok gazdasági fejlõdésének ütemét pedig úgy lassitja, hogy a pénzt csak úgy tessék-lássék engedi csordogálni az ázsiai országok gazdaságába. Namármost az araboknak pénzük van, de technológiájuk nincs, a Kinaiaknak pedig technológiája van, de pénzre lenne szüksége. További érdekesség, hogy Dél-Kelet Ázsia országainak nagy részében a gazdasági élet irányitása kinaiak kezében van, valamint az iszlám is jelentõs tömegeket tudhat magamögött. Igy például Indonéziában és Malájziában.