Pimparipo

#209089 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Pimparipo

nagy munkat vett le a vallamrol a lexikalis adataival, igy azokat nekem nem kell elokeresgelnem. Azert az amino savak veletlenszeru kialakulasanak az eselyet elofogom keresni holnap, mert nagyon mellbevago a szam, bar Pimparipo is leirt itt egy szamot, ami valoszinu ugyanaz, mint az enyem, a 65 nullaval. Pesze az ilyan szamokkal az a baj, hogy laikusoknak tok mindegy, hogy a 10 utan 9 nulla van, vagy 90, pedig ORBITALIS nagy a kulonbseg.

Egyebkent en is becumiztam az evoluciot anno, mert elhittem, hogy ha 100×10 a hatodikon evet adunk a halnak, akkor nem kizart, hogy a vegen tenyleg beka lesz belole. Kolosszalis hiba volt! Szazmillio ev ugyanis egy szempillantas egy olyan esemeny szempontjabol, aminek az elofordulasi eselye 100x 10 a tizediken. Csak negy extra nullarol beszelunk, nem 65-rol, mint Pimparipo es mar igy is az eselyunk lecsukkent a 10 ezerszeresere. Vagyis, ha valaminek az eselye 1:10 ezerhez, hogy megtortenjen 100 millio ev alatt, akkor mindjart nem olyan valoszinu, hogy az az esemeny meg fog tortenni 100 millio ev alatt! Hangsulyozom, en direkt kurva kis szamokrol beszelek! 1:10.000 az egy majdnem tuti dolog ahhoz kepest, amit Pimparipo eirt a 65 nullaval! Csak erzekeltetni akartam, hogy ezek a szamok azert nem piskotak.

A masik dolog, hogy szerintem a legtobb ember nem erti, hogy mit jelent a missing link-ben a link!

Nezzuk a hal – keteltu dolgot.

A hal es a keteltu kozotti link nem lehet se hal, se keteltu! Ez a kulcs! Ha az allitolagos “link” egy hal, akkor meg mindig csak halrol beszelunk, ami nem lehet egy link, a hal es a keteltu kozott, mert meg mindig nem hagytuk el a hal stadiumot. Tehat mutathat nekem valaki egy halat, ami szivarozik es nyitott tetos Porchet vezet, ha azt be tudjuk kategorizalni, mint HAL, akkor az nem egy link sehova!!!!

A link tehat olyan leny kell legyen, amit nem lehet se halkent, se keteltukent kategorizalni. A darwinistak azt hittek, hogy ha adnak az atmentnek 100 millio evet, akkor mindenki bedol nekik, mert az olyan hosszu ido, hogy barmi megtortenhet. Hat, egyreszt nem olyan hosszu, ahogy a fentebb emlitettem, de ahhoz viszont eleg hosszu, hogy annyi ido alatt nehany gazillion linket kellett produkaljon az evolucio, amik ugye nem kategorizalhatok se halkent, se keteltukent! Na itt a gebasz! Mert ezek a linkek sehol nincsenek! Mutogatnak halakra, amik ugy neznek ki, mintha hullok lennenek es hullokre, amik ugy neznek ki, mintha halak lennenek, de nem mutogatnak az igazi linkekre amik se nem halak, se nem hullok, vagy egyszerre halak is meg hullok is, ahogy jobban tettszik. Ezekbol pedig vegtelen szammal kellene talalni, ugyanis milyen dolog az, hogy talalunk hal kovuleteket az atvaltozas elejerol, aztan talalunk keteltu kovuleteket az atvaltozas vegerol, de nem talalunk semmit a koztes idobol?

Azt meg csak mellekesen jegyzem meg, hogy mennyi lehet annak az eselye, hogy a termeszet egy adott helyen egy adott populaciora 100 millio even keresztul ugyanazt a valtozast erolteti?

Ahogy a galapagosi pityeknel is megfigyelheto, a termeszet egyik evben a kis csort erolteti, masik evben a nagy csort. Nyilvan mivel a termeszet, az idojaras, legkor, kornyezet, a kozelben elo mas allatok jelenlete, nem jelenlete es millio egyeb valtozo idovel, ciklusokkal maga is VALTOZIK.

Nekunk azonban el kell hinni azt, hogy a termeszet 100 millio even keresztul egy iranyba terelte a halakat, hogy keteltuve valjanak! Soha nem fordultak a korulmenyek es a 100 millio ev alatt soha nem volt olyan, hogy megis jobb lett volna halnak maradni es megindulni visszafele, vagy egybol emlosnek valni es megindulni arrafele, vagy ne adj isten elonyosebb lett volna a halnak visszafejlodni meztelen csigava, ugy 20 millio evre ra, hogy elkezdtek keteltuve fejlodni.

Persze erre a Dude valasza, a kovetkezo circular logika lesz:)

Ha ugy lett volna, hogy a termeszeti hatasok valtoznak es a keteltu helyett az emlos iranyt preferaljak, mondjuk 10 millio ev elteltevel, akkor emlosokke fejlodtek volna a halak, nem keteltuekke. A bizonyitek arra, hogy a termeszet 100 millio evig nem valtozott es a nyomas egy iranyba hatott, a halbol a keteltu fele, az az, hogy a halbol keteltu lett:)