Pimparipo

#209106 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Pimparipo

Oszinten szolva nekem ez a gazdasagi helyzet elemzes egy kurva unalmas dolog, egyaltalan nem stimulalja az agyamat. Szamomra teljesen vilagos, hogy mi az, ami mukodik es mi az, ami nem es az is, hogy milyen huzasoknak milyen kovetkezmenyei lesznek. Olyan ezen vitatkozni, mintha azon vitatkoznank, hogy ha az alma lepottyan a farol, akkor hova fog esni, miutan mar lattunk 20 almat leesni ugyanarrol a farol. Akkor most tenyleg azon fogunk elmelkedni, hogy a 21. vajon lefele fog esni, vagy talan elrepul a szomszed kertjebe? Marhasag.

Engem sokkal inkabb erdekel amit az ervelesrol irtam. Szerencsere itt vegre elter a velemenyunk, ugyhogy tudunk vitatkozni kicsit:)

“Mert hogy te 20 éve nem élsz Mo-on, nem tudod, hogy az emberek pénztárcájára való hívatkozás a LEGHATÁSOSABB argument.”

Amikor en elmentem Mo-rol, akkor Mo-n ismeretlen fogalom volt a liberalizmus, legalabbis a tomegek kozott. Ma mindent atitat. Ma aki nem liberalis, az Hungarista. Mas nincs! Vagyis a liberalisok es a hungaristak 20 ev alatt csodalatosan agymostak az egesz orszagot.

Milyen ervelest hasznalnak a libsik is es a nacionalistak is?

UGYANAZT! AZ ERZELMEKRE HATNAK!

Mellesleg ugyanezt csinalja minden vallas is.

Hegyeket lehet megmozgatni az erzelmekre hatassal, anelkul, hogy az emberek tudnak, hogy meg vannak vezetve! Hany ember masirozik onkent a haboruba es a biztos halalba a “hazaert”? Mi a haza? Egy erzelmi dolog, egy FIKCIO, semmi egyeb! Gondolkozz el ezen, erdemes!

Nezzd meg a BK irasait. Elo peldaja annak, amit irok. Mit lat a kommunizmusban?

“kolcsonos szolidaritas, szuksegletek szerinti rediszribucio, masod- es harmadlagos jogok”

Ezek egyike sem egy utilitarian argument, hanem mindegyik erzelmi argument!!!

Szolidaritas, egyenloseg, jogok. Egyikert sem kapsz kenyeret a peknel, de mindegyik moralisnak tunik es erzelmileg helyesnek!

Az ember egy erzelmi leny, sokkal inkabb, mint racionalis! Sajnos te meg en, meg Dude, meg nehanyan kilogunk a sorbol, de a tobbseg nem mi vagyunk.

Tettszett, amikor Dude (ha jol emlkeszem o volt) kinyilatkoztatta rolam, hogy annyi erzelem van bennem, mint egy rozsdas mikrohullamu sutoben:)