Pimparipo

#209110 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Pimparipo

amiket itt leirtal, azzal egyetertek.

Azt magyarazzd meg valahogy, hogy az emberek miert tartjak a kovetkezo FIKCIOKAT erdemesnek arra, hogy FELALDOZZAK magukat es a sajat ONERDEKUKET ezekert a dolgogert:

Haza, nemzet, igazsagossag, testveriseg, szolidaritas, szegenyek segitese, egyenloseg, egyenjogusag, stb.

Ezeknek a fogalmaknak abszolut semmi pozitiv gazdasagi hatasa nincs az emberek mindennapi eletere, sot, negativ hatasuk van sokszor, megis MINDENKI, meg azok is, akik nem mennek el szavazni, MEG VANNAK GYOZODVE arrol, hogy ezek pozitiv jelensegek. Persze ugye, azt tudjuk, hogy ezek a fogalmak soha nincsenek definialva, pont azert, mert ha definialva lennenek, akkor a racionalizmusra kellene hatni, amig viszont nincsenek meghatarozva, addig mindenki ugy ertelmezi oket, ahogy jol esik es igy kizarolag az erzelmekre hatnak ezekkel a fogalmakkal.

My point is this:

Az emociokra epitett agymosas sokkal hatekonyabb, mint a racionalitasra epitett.

Milton Friedman mindenkinel jobban hatott az emberek racionalis enjere. Meg is gyozott mindenkit, aki jobbara racionalis, de meg az is problematikus, mert az ellentabor is probal racionalisnak tuno erveket felhozni, amik sajnos mukodnek nagyon sok emberen, akik konnyen megvezethetok, de megse total agyhalottak. Az emociokra hato ervek viszont majdnem mindenkin mukodnek, csak az olyan ritka mutansokon nem, mint mi vagyunk:)