Pimparipo

#209120 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Pimparipo

Azt hiszem tenyleg kicsit idealista vagy, ha azt gondolod, hogy mindenkit meg lehet tanitani godolkodni. Vannak, akiket meglehet, de sokan vannak, akiket soha.

“Gyógyszerre is a betegeknek van szükségük és nem a makk egézségeseknek.”

Igen, de sajnos a hulyesegre nincs gyogyszer!

Az, hogy itt egyesekbol hulyet csinalunk, amikor ravilagitunk a logikatlan allaspontjaikra, azzal igazabol nem hasznalunk semmit, ha az illetot nem tudjuk meggyozni. Marpedig a legtobb esetben nem tudjuk. Az igaz, hogy van, amikor igen. Nekem mar tobben is mondtak privat is, hogy meggyoztem oket, de a tobbseg nem gyozheto meg esz ervekkel. Ezeket csak emociokkal lehet “agymosni” es a helyes iranyba terelni.

En soha nem “erveltem” egyebkent se itt, se mashol emociokra hatva. Ez egy logikai fallacy, amit gondolkodo emberek igyekeznek elkerulni, de azt hiszem meg kell probalni ezt a technikat is. Szerintem ez egy egyszeru dolog: Ha valakivel effektiv akarsz kommunikalni, akkor az o nyelven kell vele szot ertened. Nem varhatod el mindenkitol, hogy a te nyelveden beszeljen.

Az eutanaziaval kapcsolatban:

Minden egyen 100%-os tulajdonosa a sajat testenek. Az allamnak, vagy barki masnak abszolut semmi joga nem kellene, hogy legyen beleszolni abba, hogy ki mit csinal a sajat testevel. Ebbol kifolyolag ha arrol van szo, hogy valaki felbrel egy masik embert, hogy tegye el lab alol, ha a dolog kozos megegyezesen alapul, mint minden szabad piaci tranzakcio, akkor semmi gond.

Persze a dolog ennel bonyolultabb sok esetben. Amikor pl egy idos ember nem teljesen beszamithato es a rokonai szivesen eltennek lab alol, hogy vegre megkapjak az orokseget, vagy csak mert mar nyug a nyakukon, akkor ugye nem beszelhetunk kolcsonos beleegyezesrol.

Ez egy bonyolult kerdes, hasonlo ahhoz, hogy mit csinaljunk a szellemi fogyatekosokkal, gyerekekkel, stb, akik vagy a koruknal, vagy a szellemi kepessegeiknel fogva nem beszamithatoak.

De, maga az eutanazia, amikor nincs ilyen problema, szerintem tiszta sor. Epp, ahogy mondtad: Ha valami humanus egy allat eseteben, akkor az humanus az ember eseteben is.

Mellesleg, ha valakit lekapcsolnak a geprol, amivel effektive megolik, az legalis, mert nem “aktiv” gyilkossag, csak passziv. De nem lehet beadni egy injekciot, aminek az eredmenye ugyanaz lenne, mint lekapcsolni valakit a geprol. Ertem en a kulonbseget, de nem tul logikus, nekem inkabb szorszal hasogatasnak tunik.