Pimparipo

#209132 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Pimparipo

nem kell ehhez semmilyen media. En csak azert hoztam fel a mediat peldanak, hogy amikor TV-t nezel, akkor felismerd, amikor agymosnak:)

Te a media nelkul is tudsz hatasos lenni, csak ne logikaval erveljel, hanem erzelmekkel. Persze elore ki kell gondolnod, hogy mik a jo erzelmi ervek. Az erzelmekre hatni egyebkent sokkal egyszerubb, mint logikai erveket keresgelni. Amikor en pl felhozom peldanak, hogy melyik orszagban mekkora a gazdasagi szabadsag es az hogy viszonyil a GDP-hez, ahhoz nekem adatokat kell felkutatnom, osszefuggeseket kell felfedezzek, stb, ami egy csomo munka. A vegeredmeny meg az lesz, hogy a kozgazdaszokonkivul senki nem fogja erteni, mit akarok mondani, mert az emberek 99%-a azt sem tudja, mi az a GDP. A egesz erofeszites teljesen folosleges, foleg amikor az ellenseg elojon a legnagyobb biologiai tomegpusztito fegyverevel, az ehezo gyerek kepevel es kijelenti: “Kit erdekel mekkora a GDP, amikor gyerekek eheznek az utcan?”

Kesz, mar meg is nyertek a vitat. Itt persze hozza kell tennem, hogy nekik semmilyen bizonyitekot nem kell felmutatni, hogy ehezo gyerekek egyaltalan leteznek. Eleg, ha allitjak, hogy vannak es eheznek es ezt allitjak szembe a te GDP argumenteddel, aminek mellesleg abszolut semmi koze nem kell legyen a GDP argumenthez. Te ehezo gyerekekkel megcafolhatod azt is, hogy a Fold forog a Nap korul, csak azt kell mondjad, hogy ha a Fold forog a Nap korul, akkor eheznek a gyerekek. Szoval semmilyen logikai kapcsolatra nincs szukseged, csak a megfelelo peldakkal kell felgyere es azokat szembeallithatod barmilyen argumenttekkel, amiket le akarsz verni. Ha pedig valaki elkezd hoborogni, hog “mi az apad fasza koze van az ehezo gyerekeknek a csillagaszathoz?”, akkor egyszeruen rafogod az urgere, hogy csak egy szivtelen, onzo tusko, aki utalja a gyerekeket.

Hidd el, az emberek tobbsege nem fog utananezni, hogy tenyleg van-e kapcslat az ehezo gyerek es az ellenargument kozott, egyszeruen csak el fogjak hinni, mert senki nem szeret ehezo gyerekeket latni es jobb a biztonsag.

Ezt a fegyvert minden propagandista hasznalja. A palesztinok pl olyan ugyesen, hogy lefogadom barmiben, hogy ha azt mondom, hogy “izraeli megszallas”, akkor a te fejedbe is egybol siro, ehezo, verzo arab gyerekek ugranak be. Annak a tenynek, hogy ezek a gyerekek az arabok miatt sirnak, eheznek es vereznek, abszolut semmi jelentosge nincs, mert a propagandistak sikeresen osszekapcsoltak ezt a kepet az “izraeli megszallassal”.

Ha nagymagyarral ervelsz, akkor szerintem dobbd be az ehezo gyerek kepet te is. Ha jol csinalod, akkor biztos, hogy kizokkented a faszit a poziciojabol. Aldozatnak kell feltuntetni azt a szlovakot is, aki “utalja” a magyarokat, mert az igazabol nem utalhatja a magyarokat, mivel nem is ismer egyet se szemelyesen, csak a szlovak allam agymosta es elhitette vele, hogy a magyarok gonoszak. Ekkor rakerdezhetsz a nagymagyarra, hogy o szemelyesen hany szlovakot ismer, akiknek mellesleg az eletukben nem a magyargyulolet a legfontosabb cel, hanem, hogy az ehezo gyerekeiknek ennivalot vigyenek haza. Mi okuk lenne utalni a magyarokat? Semmi mas, mint az allami agymosas. Csak kovetkezetesnek kell lenni az ellensegkep es az aldozatkep kialakitasaban.