politika

#239668 Hozzászólás

politika

Nekem furcsa pár dolog.
-furcsa az emberek az emberek többsége szeret valahova tartozni,polarizálódni szurkolni valakinek mint a focimeccsen,ha a szomszég fideszes akkor én dafke mszp-s stb.
miért nem a belsõ értékei a belsõ tartása identitása jövõképe alapján szavaz,fontosabb a “ne máá orbán legyen a miniszter annyi idõs mint én” vagy “hát ezek annyi jót igérnek rájuk szavazok”
– miért felejtik el emberek 1998-ban még szétverték a márc15-i megemlékezést,és levetették az utcán iskolákban a “túl nagy” kokárdákat,akkorákat mint amekkorák most vannak az akkori levetetõk mellkasán.
– ha megkérdezem az embereket nem zavart,hogy csak korlátozottan utazhattál gerinctelen kis talpnyaló vállalati kispöcs engedélyével,a válasz nem mert most sem utazok ez van persze,hogy nem de ha akarsz utazhatsz nem. már meg sem említem a lakás és kocsokiutalásokat minek.
-nem értem ha most annyira jó ezeknek az régi-újkori gazdag elvtársaknak akkor miért kellett ragaszkodni a körmük szakadtáig a régi rendszerhez? Azért ehhez kell jó adag “rugalmasság” hiszen ne feledjük antagonisztikus :))) volt a két világrend közötti ellentét,megoldották áthidalták.
-nem értem miért gondolja azt egy mostani gazdag et.(elvtárs) sok ész kell ahoz,hogy 1 egységen vegyek olyat ami 100-at ér ráadásul hitelbõl amit vissza sem kellett fizetni hiszen akkoriban konszolidálták (értsd a te pinzedbõl fizették ki ezeket)a bizonytalan hiteleket.
– mi volt a logika csak a tisztázás végett:
45-után államosítás tehát elvenni a magántulajdonokat majd 40-45 év etetés alacsony bérek,mert “a jövõt építjük” “majd a gyermekeink” szocialista szombat stb azért ezidõ alatt csak volt hozzáadott érték az ellopott javakhoz nem. Ezt követõen egy szûk réteg felosztja maga között a “közös” vagyont ráadásul közös pénzen vásárolva.
– csak megjegyzem ezeken én nem rágódom,elmúlt én csinálom az én dolgom õk az övéket,élvezem a demokrácia vívmányait a szabdság magasabb fokát az információáramlást,
de ne legyenek már ezek még úri emberek és nagytudású guruk is, ne feledjétek mindegyiknek ott a skarlát betû a mellkasába égetve semmilyen boss öltöny sen képes ez eltakarni és semmilyen párfûm nem veheti el az ordasok szagát.;)