pontok es a nyelvtudas – Nagy Arpi reszere

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Munka legalisan Kanadaban pontok es a nyelvtudas – Nagy Arpi reszere

#193838 Hozzászólás

pontok es a nyelvtudas – Nagy Arpi reszere

Montreal, Quebec francia nyelvterulet Kanadaban, az atlagember nem beszeli tul jol a masik terulet nyelvet (pl. Edmontonban inkabb a allami hivatalnokok, mas nem igen beszel franciaul). barmelyik nyelv lehet elso nyelv mert az hozza a tobb pontot. viszont igen csak hanyag ponyszamitas az ha valaki 10 pontot ad mganak a Language ability resznel a Rigo utcai B szintre. A kvazi felsofok, eros halado 7 pont az amit az IELTS goodnak tekint s ad 4-4 pontot. A 7-8-as szint mar a Cambridge Proficiency fele kozelit ami joval erosebb mint a Rigo utcai felsofok.
IELTS menete: beszedertes – kulonfele temakban be kell X-ni a helyes valaszt konnyebtol a nehezebbig, szovegertes – egy adott temakorben kell egy osszetett szoveget helyesen ertelmezni s a szoveges kerdesekre helyes valaszt adni, iras – valamilyen temakorben megfeleloen fogalmazott levelet irni az angol nyelvterulet levelezesi szokasainak figyelembevetelevel, beszed – angol anyanyelvuvel beszelgetes, kerdeseket tesz fel s az egesz beszelgetest rogzitik majd a British Council brit kozpontjaban ertekelik.
Nekem a beszedertes 5, szovegertes 6, iras 6, beszed egy skot BC oktatoval 6. Overall bandscore: 6 ami osszesen 8 pontot hozott s igy lett meg a 67 pont. Az IELTS elsosorban a kommunikacios keszseget meri. Az egesz vizsga durvan 3,5-4 ora idotartamu ebbol az elso ressz 3ora majd kesobb a szobeli durvan 15-20 perc. mint neztem a kozolt pontszamot Nagy Arpi reszerol neki a kello pontszamhoz ajanlott a maximalis 16 pont angolbol. Ha valakinek nem kerik az IELTS vagy TEF vizsgat akkor az illetonek alapos bizonyiteka van arrol hogy az illeto nyelvteruleten tanult, dolgozott evekig s errol hiteles dokumentummal (diploma, etc…) rendelkezik. ha jol emlekszem vannak akik az USA-ban jartak iskolaba, ott erettsegiztek. Nekik persze nem kell IELTS vizsga, de mindenki masnak igen.