pontosabban…

#396887 Hozzászólás

macsek

pontosabban…

a tenyek maCSEK dolgok :-) de viccet felreteve, tenyleg nincs rank ott semmi szukseg, a magunk (magamat nem ertem bele, mert az paradox lenne) fajta feherember azsiaban a “pain in the ass” kategoriaba tartozik, es hiaba erolkodik itt mindenki, megmaradunk ebben a kategoriaban, amig el nem temetnek (van kb 1% kivetel, akiket elismer az azsiai ember, kivetel erositi a szabalyt felkialtassal).

minel inkabb erdeklodsz tibet irant, minel jobban nyalizol mindenkinek, csak hogy “odajuss”, annal kevesbe van szukseg arra, hogy tenylegesen odamenj. ezen tessek mar elgondolkozni, sok okos tojas. gondolkozzunk mar egy lepessel elorebb, ne csak a holnapot lassuk, szep magyar huszarok.

maga az itt forumozo velemenycsere nem gond, nem art tibetnek, nem is hasznal persze. en arrol probalok beszelni (nem receptorral itt senki nem olvas, csak nyomja a sajatjat), hogy almodozni tibetrol, shangri-la-rol, bhutanrol (ez a legkiralyabb egyebkent), laoszrol, bangkoki ejszakakrol, malaj tengerpartrol, stb az teljesen “megengedett”, normalis (pszichologiai es szociologiai tekintetben) tevekenyseg. VISZONT: tenylegesen odamenni bakanccsal, halozsakkal, lonely planettel, szunyoguzo zselevel, gps-szel meg egyeb “civilizacios” vivmanyokkal, aztan fenykepezni, “ismerkedni” a helyiekkel, stb az MAR NEM MOKA. sem a kedves turista elvtarsnak, sem a helyieknek. aki ezeken keres, vagy dorzsoli a markat, az az utazasi iroda, a vizumkiado, az ettermet uzemelteto, a jeep-es, es a rendor. ezeknek ad munkat az, hogy a sok szajtati feherember nem tudja kikalkulalni maganak, hogy eleg lenne megmaradni az almodozas szintjen, es nem kene valojaban odamenni, mert abbol csak csalodas lesz, mindket oldalon…

ezt probalom itt dorombolni, de csak a nagyhangu, vitatkozo magyaroktol jon ra visszhang, akik mindent jobban tudnak :-)

sajo’: teljesen igazad van, hogy nem a nyelv a lenyeg, kommunikalni LEHET maskepp is. amit en probalok mondani, es nagyon orulnek, ha valakinek vegre leesne mar a tantusz, az az, hogy nem biztos, hogy SZUKSEGES IS ez a franya kommunikacio, amire itt ugy be van indulva mindenki.

de hogy lasd, nem bort iszom, vizet predikalok: en meg SOHA eletemben nem mentem olyan helyre, ahova nem _hivtak_. magamtol sosem vettem volna a pimasz gondolatot, hogy odadugom az orrom, ahova nem varnak szeretettel. marpedig jelenleg tibetbe beutazni a kinaiak elfoglalasa ota olyan, mintha valakinek az ajtajan kopogtatnal, aztan ha kinyitotta az ajtot, behatolnal es “ismerkednel” vele. persze, hogy mosolyog szegeny, mert mi mast tehetne, de amint elmentel, ne tudd meg, miket sugnak ossze a hatad mogott.

ERRE is gondoljatok mar, amikor nagyban tervezitek az utat, fittyet hanyva minden jotanacsnak. en azt mondom, jobban jarna mindenki, ha csak itt forumozgatna, aztan a penzt, amit erre az utra felretett, valami ertelmesebb celra koltene.

only my two-pence thoughts… peace with u folx