pontositas

#402423 Hozzászólás

benoe

pontositas

Macau vizum:

Jelenleg magyar allampolgarnak (magyar utlevellel erkezonek) nem kell vizum, maximum 90 napos tartozkodasra, es az utlevel meg legalabb 6 honapig ervenyes kell legyen a 90 nap lejarta utan is. Ez a vizum kizarolag penzkoltesre jogosit, azaz penzkeresetet nem tesz helyben lehetove, arra kulon munkavallaloi vizum kell, ugyancsak 90 napon tuli letelepedeshez is.

Viszont a 90 napos “turista” (en csak ugy hivom, penzkolto) vizumot 90 nap utan is ujra lehet kezdeni, csak ki kell lepni, majd vissza. Minden egyes belepesnel ujbol indul a 90 nap.

Szallast konnyen talalsz, az egesz varos(-(regebben)allam) olyan pici, hogy gyalog bejarod par ora alatt, teljesen felesleges izgulni es elore foglalni, olyan meg nem volt, hogy valaki az utcan kellett aludjon. De legcelszerubb a foteren kezdeni (ez altalaban igaz, nem csak Macau-n), pl ott van rogton a Hotel Central, olcso is, nagy is, regi lepusztult is, szobajuk szinte mindig van, 200-250 patacas kozott, laza hely.

Meleg lesz, azt nem kell vinni, van helyben.

Patacast erdemes valtani, mert a HKD-t nem mindenhol fogadjak el. Arfolyama durvan ugyanaz, par szazalek elteres szokott csak lenni, mostanaban durvan ugyanaz. Yuannal detto.

Lenyegeben a kurvak es a kaszinok miatt szoktak Macau-ra menni az emberek, bar van itt egy egyetem is, es a muzeum is az egyik legjobb a regioban, erdemes megnezni. Aki kicsit hosszabb ideig akar maradni, erdemes megtanulni portugalul es venni egy robogot. Eu ja fallo um poco…