pop marius

#290741 Hozzászólás

sonero

pop marius

Habana Vieja az óváros. Itt egy Havanna térkép (beírtam a Google-ba, hogy Havana map, nem túl bonyolult…):
http://www.havana-rentals.com/mapa_completo_eng.htm
A városon belüli közlekedésrõl már mindent megírtam feljebb (bizonyára nem volt lehetõséged elolvasni), de akkor megint idemásolom:
– Turista taxi, ez a legdrágább, de gyakran elkerülhetetlen, modern autók, taxiórát be szokták kapcsolni, a legolcsóbb a Panataxi
– Lada (sárga-fekete) taxi, olcsóbb, de csak helyieknek (ha kubai ismerõssel mész, akkor be tudsz vele slisszolni)
– Irányatxi, régi amerikai autók, meghatározott útvonalon haladnak városrészek szerint, több, egy irányba menõ utast is felvesznek, de csak helyieket, kubai ismerõssel sikerülhet beszállni, 10, hosszabb távra 20 helyi peso (nem CUC)
– Helyi busz, tömegjelenetekkel, 40 helyi centavo, a camello vagy metrobus 20 centavo
– Cocotaxi, sárga motoros kétszemélyes, kb ugyanannyi mint a turista taxi, de romantikusabb és 1-2 CUC-ot esetleg le tudsz alkudni.
– Bicitaxi, emberi meghajtással, 2 személyes, rövidebb távra, olcsóbb, alkudni kell, 1-2 CUC-ot kérnek.
– Magánautó, alkudni kell elõre, csak CUC-ért, de olcsóbb, mint a turista taxi, akár 20-50 százalékkal is, viszont szerencse kell hozzá. A reptérre vissza pl 10-12 CUC-ért elvisznek, de jó elõre fixáld le, és korábbra, hogy ha mégsem jön, akkor legyen idõd turista taxit keríteni.
– Bérautó, minimum 60 CUC/nap plusz benzin, de csak a baj van vele, mert a közlekedés Havannában nem kifejezetten stresszmentes, plusz a parkolásnál nem árt vigyázni rá.
Trinidadba Viazul busz, http://www.viazul.cu. Pályaudvar közel a Forradalom teréhez (Plaza de la Revolución), a nevére nem emlékszem, de tudni fogják, hogy honnam megy a Viazul.
Ha van idõd, olvasd el ezt a fórumot, meg a korábbiakat, és nézz szét az interneten. Hasznos lehet.