Pop Mariusnak

#290760 Hozzászólás

Ildikó

Pop Mariusnak

Szia Pop Marius!

Igazából mi kényelmes túrista módjára mentünk Kubába: Malév charter, elõre lefoglalt hotel, all inclusive. Ezt igazából már meg is bántuk, mert elég drága volt és szerintem sokkal kevesebbõl is ki lehet hozni az utat. (na majd legközelebb!)
Varaderon a Hotel Club Tropicalban szálltunk meg. Sok mindenre nem költöttünk (all inclusive), inkább emlékeket vásárolgattunk a piacokon, buliztunk és busszal ill. taxival közlekedtünk. Ja és természetesen a szervezett programokra fizettünk be. Hát az mesés volt, ajánlom figyelmedbe!(Havanna, katamarán túra a delfináriumba, Trinidad, Sienfuegos… csak hogy a legnagyobbakat említsem. De nagyon sok pici falut is láttunk, ahol szintén elénk tárult az igazi Kuba. (ezekrõl órákat tudnék mesélni)
Piac: rengeteg gyönyörû dolog van, de általában mindenhol ugyanazt kapod meg hasonló áron. Jókat lehet alkudozni, érdemes kipróbálni. :-) Egyébként nem drágák.
Buli: Inkább pénteken és szombaton vannak nagy bulik. Hétköznap is nyitva vannak a szórakozóhelyek, de nagyon kevesen vannak. Mi szombaton voltunk a Rumba Klubban (Varadero), nagyon jót buliztunk jó kis kubai zenékre. Ahogy én tudom, a belépõ árak általában 10-20 CUC, bár valószínûleg van ennél drágább hely is.
Az ottani embereknek nagyon fontos a borravaló, ezt el is várják. (átlag kereset 15 CUC/hó) Legyen nálad mindig apró, nem tudhatod, hol lesz rá szükséged. Azon se lepõdj meg, ha az emberek a ruhádat szeretnék elkérni, vagy elcserélni.
Sokan félnek Kubától a közbiztonság miatt. Pedig szerintem sokkal jobb a helyzet, mint itthon. Az emberek sokkal barátságosabbak, de nyilván alapvetõ dolgokat be kell tartani. A legjobb az, ha nem tartasz magadnál sok pénzt és értékeket! (a kísértés mindenhol megvan)

így kapásból most ennyi jutott eszembe, de ha érdekel még valami, akkor írj!

Irigyellek, hogy Te még csak most mész! :-)

Üdv,Ildikó