Pottyantós

#92531 Hozzászólás

Ahmet

Pottyantós

Az is egy ilyen back to nature dolog. Nem olyan primitív, mint elsõ hallásra tûnik. Ergonómiai, anatómiai és biztonságtechnikai szempontok, valamint több évezred tapasztalata alakította ki. Anyaga általában a legfinomabb fajansz, de lehet tégla, esetleg beton.
A budiba belépve nem a megszokott látvány fogad. Középen van az alkotás, amely nem emelkedik ki a padlószintbõl, így a mûvelethez (anatómiailag) optimális pozíciót biztosít. A lábak helyepontosan ki van jelölve. Ez általában két lábnyom, amely kiemelkedik némileg a környedzetbõl, így akadályozva meg a nemkívánt szennyezõdésekkel történõ kontaktust. Felülete érdesített, hogy nehezebb szülés elsetén se csússzon meg az ember. A két talp elõtt és között mélyedés vezet a hátsó lyukhoz, így a folyadákfázis is könnyen elvezethetõ.
A lyuk:
A lyuk kb, 10 cm átmérõjû, üres nyílás. Víz nem található benne, nincs freccsenésveszély. Legfontosabb tulajdonsága, hogy igen precízen pozicionált. Amennyiben talpainkat pontosan illesztjük a kijelölt területre, kevés gyakorlás árán elérhetjük azt a jellegzetes “szottyanó” hangot, ami a csontnélküli lövés biztos indikátora.
Fontos:
Ha a pottyantóst egy alkalomnál többször óhajtjuk használni, esetleg ismerõsnél vagyunk, SOHA ne dobjunk bele papírt, mert tuti hogy másnap árvíz lesz.
Tisztálkodás:
Benszülöttek csak vízzel, ezért mindig van egy csap + kanna, valamint fél méter slag.
Extrák:
A pottyantóst néha ellátják a ldegmodernebb 2 in 1 rendszerrel, amely paralel zuhanyzást biztosít. Ilyen esetekben zuhanyzó külön nincs. (Hajmosás közben – csukott szemmel – nem célszerû tipródni, mert bokatörés veszélye fennál)