RE.

#80180 Hozzászólás

Lili

RE.

Egyiptom valóban nagyon koszos, és most nem az üdülö részekre gondoltam. De viszont azt nem mondom, hogy az arab emberek is azok lenenek. Én is magyar vagyok, és soha nem mondanék az országomra rosszat, pedig Németországban élek, ahol sokkal jobbak körülmenyek.
Egyiptomnak is van több ezer éves kulturája, ezzel azt akarom mondani, hogy minden országnak meg van a saját kulturája. Akár mikor vissza megyek Egyiptomban, úgy érzem magam, mintha vissza mentem volna az idöben 20-30 évvel.
Több mint egy éve férjhez mentem egy muslem férfihez.
Akit szeretek is. Amikor megismertem, olyan kedves, figyelmes, odaadó, és még sorolhatnám, szóval annyi kedvességet talán még soha nem kaptam. Aztán amikor hozzámentem, a tulajdonának tekint. Persze most is szeretem,
és ö is szeret engem, de azt hogy én vagyok a férfi, te pedig csak egy nö, ezt nem tudom elviselni, és a mi esetünkben itt nagyon ütközik a két kultura. Azt be kell látni, hogy mi itt szabadok vagyunk, de ha muslem országban
akar élni egy europai nö, ott már nem tehed azt mit te akarsz. Mindent úgy csinálsz ahogy a férj mondja, persze lehet, hogy ez egy kénylmes dolog, mert még vásárolnod sem kell elmenni:-)) A férfi ott mehet minden hová, a nö pedig marad a seggén otthol. Ez hosszú távon nem megy annak aki nem muslema. Az aki férjhez akar oda menni el kell gondolkodni ezeken a dolgokon. Ja igen, és azt hogy ott a férfi veri a feleséget vagy sem, erröl is lehet vitatkozni, mert otthol is sok nöt bánt a férj, csak talán otthol több lehetöség van arra hogy kilépjünk abbol a házasságból. Minden esetre, szerintem csak az tud itt konkrét dolgokat mondani, aki ott is él vagy élt, esetleg hazzaságban is.