RE

#320239 Hozzászólás

Zoli43
Tag

RE

Szia!

Itt találod meg. Ny-Eu/Norvégia és környékbeli országok.

http://utazas.com/utazas/forum/forum.cgi/?action=cikkek&uticel=1&file=1104001644

Ott sem indult sokkal jobban a dolog. Ott is állították, hogy Norvég nyelv nélkül nem lehet, de amikor rákérdeztünk, hogy beszélték-e a nyelvetamikor kimentek akkor csak kummantás volt. Aztán bekapcsolódott pár fiatal akik azt írták amit szerintem várni lehetett. Nagyon nagy elõnye van aki beszéli a norvég nyelvet, / de hol nem elõny az anyanyelv ismerete/, de az angollal sem lehetetlen. Azt viszont elvárják, hogy rögtön kezd el tanulni a norvégot, sõt kötelezõ is.

Bár igazan nem volt kérdés, de ahogy látom a “magyar tarka” nem vette a lapot és nem válaszolt az õ nyelvtudására.

Én meg arra szerettem volna rávilágítani, hogy sajnos ilyen a magyar ember mint te, irigy / tisztelet a kivételnek /
Nem tanácsokat ad, hogy hol kellene megnézni, mire kell felkészülni, nem mondja, hogy õ is körülnéz ha jó itt is, hanem azt mondja tanuld meg a norvég nyelvet.

Természetesen mindenki aki kiment, már beszélte a norvég nyelvet és csak kalandorok és felelõtlen emberek mennek norvég nyelvtudás nélkül. —-Szerinted—-

Szerintem: Norvég nyelvtudás nélkül nagyon nehéz, de nem lehetetlen. Ne üres zsebbel menj ki mert hónapokba is telhet mire találsz valamit. Készülj fel arra, hogy csak angollal nagyon nehéz lesz és rögtön kezdjél el norvégül tanulni mert biztos az pár szó is amit megtanulsz, sokat segít rajtad és olvasd el a másik topic is. Találsz benne ilyen és olyan véleményt is és van benne pár tipp is.

Én legalább olyan tanácsot adok ami nem azzal kezdõdik, hogy felejtsd el mert lehetetlen. Természetesen nagyon nehéz és igazán rajtad múlik, hogy sikerül-e.

Zoli