re: canal

#289186 Hozzászólás

latin am

re: canal

Bar ugy lenne. De csak ha az ezevi hireket elolvasod, akkor latod hogy D.O. egy koldulo korut kereteben latogatott oroszorszagba, ahol a car megigerte neki, hogy kap egy csatornat, vagy valami forditasi hiba tortent. Utana D.O. boldogan jelentette be, hogy Venezuela, es Kina utan most mar Oroszorszag is csatornat epit itt. Ezek utan okt 6-an az Egyesult Arab Emiratusok kulugyminisztere jelentette ki, (http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5jMpcxls_At4fqE6BPoaBV3wclS_Q) hogy megepitik itten ezt a csatornat. A vilagtortenelem eddig azt mutatta, hogy amit ennyien epitenek, az soha nem keszul el.

Namost tudni kell, hogy a Panama csatorna bovitese mar ket eve folyamatban van, erdekes modon a Panamai kormany kepes volt a hatarozatot es a terveket azt hiszem nem egesz harom honap alatt keresztulverni az egesz torvenyhozason… Ebben tovig benne van az US keze. Ez az egesz Nicaraguai porhintes csak egy pont, ahol az USAt ellenlabasai nyomni probaljak, hoszen nyilvan az elet egyeb teruleten aldozatokra is hajlando, ha a masik felek elallnak amugy sem komoly csatornaepitesi szandekuktol. Nagy valoszinuseggel a nemzetkozi politikai jatszadozasokban Nicaragua ez alkalommal is csak szintere a csataknak, semmikeppen nem gyoztese.

Nem art abba is belegondolni, mennyire jar jol ez a nep, ha a hirtelen gazdasagi fellendulest egy D.O. femjelezte csatorna hozza meg az orszagnak… Ismerve a helyieket, ide 20 csatorna kellene, de meg azt is szetlopnak es elbenaznak. Nem tudom, amikor a targyalo kuldottsegek megjonnek, vajon milyen uton mennek ki a kiszemelt szinhelyre? Mert hogy egy normalis ut van az egesz orszagban, az is 20 KM es az elozo rezsim epitette. D. O. uj utja (az az egy Granada es nemtommi kozott) egyszeruen siralmas.

Nicaragua is poor for a reason.