Re Emõke

#80172 Hozzászólás

Miklós

Re Emõke

Szerintem inkább azt kéne szégyelni, hogy így beszélsz a Magyarországról. Ez a “legbunkóbb nép” igen sok Nobel-díjas tudóst adott a világnak.

“…és ráadásul a jog se védi a nõket nálunk” Talán bármelyik muszlim országban védi szerinted? Nálunk igen (még ha a családi belüli erõszak gyakran rejtve is marad a hatóságok elõtt, de ez nem a jog hibája), a feleség megverése testi sértés, bezárása személyi szabadság megsértése, benne van a BTK-ban.
Egy muszlim férfit egy arab országban se fognak semmi szankcióval sújtani, ha veri a nejét. Tanulmányozd egy kicsit a shariát, azaz az iszlám jogot!

Egyiptom és Tunézia …”sokkal fejlettebbek mint mi, sokkal kulturáltabbak, mûveltebbek és tisztábbak …” Jártál Te már ezekben az országokban. Az hogy tisztábbak, ezen nevetni kell. Kairó mellékutcáin jó esetben bokáig ér a szemét (én láttam, több évig éltem ott) és az egyiptomiaknak (nyilván a városi értelmiség, középosztály stb. kivételével) nem az erõssége a mosdás. Ennek oka persze elsõdlegesen az, hogy itt a víz sokkal értekesebb dolog, mint nálunk és nem lehet mosdásra pazarolni. Tunéziában, Jordániában, Szíriában stb. jobb a helyzet ugyan, de azért Magyarországgal nem lehet egy napon említeni ezeket az országokat sem.
Egyiptomban a lakosságnak majdnem fele analfabéta (de Tunéziában is magas az arány), nálunk 1 % alatt van az írástudatlanság. Tehát kulturáltabbak, mûveltebbek??
Az hogy fejlettebbek lennének szintén meg lehetne cáfolni statisztikai adatokkal (majd megnézem a GDP adatokat). Egyiptom kb. azon a gazdasági szinten van, mint pl. Albánia, Tunézia meg még ettõl is elmarad. Persze a gazdag Perzsa-öböl “olajországaira” igaz lehet az állításod, de Észak-Afrikára a legkevésbé sem, mert Líbiát leszámítva egyik ország sem bõvelkedik olajban. Ezeket nem a hasamra ütve mondom, mert közgazdász vagyok.